• Musselkanaal, 4 juli 2021

  Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2021-2022.

  De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2021-2022 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijvingen waardoor er vanaf dat moment pas duidelijk wordt hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven. Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

  Komend seizoen wordt er door de Technische Commissie vol ingezet op de ontwikkeling en begeleiding van de trainers. We zijn dan ook verheugd dat we in de persoon van Georg Mensen een Hoofd Opleidingen hebben kunnen aanstellen. Georg gaat in samenwerking met de Technische Commissie en ondersteuning van de KNVB onder andere meer structuur en ondersteuning aan de trainers bieden. Indien een trainer zich meer kan ontwikkelen profiteren de spelers daar natuurlijk ook van. Verder heeft dit als gevolg dat in kader van ‘gelijke kansen’ als onderdeel van het programma van de KNVB elk team ook een keer een andere trainer voor de groep krijgt. Op deze manier krijgt iedere speler een betere kans om zich te ontwikkelen.

  Evenals vorig seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie, B-selectie en het 3e elftal zijn komend seizoen wat minder ruim bemand als voorgaande jaren. Op deze manier wordt het vele doorschuiven beperkt en geeft het meer duidelijkheid en rust voor de overige teams. De overige senioren; het vierde en vijfde elftal hebben met elkaar weer voldoende manschappen om met een gerust hart aan de competitie te gaan beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er alle vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams, Dames I komt uit in de 3e klasse. Dames II bestaat uit een zevental en zal op een aantal vrijdagavonden in actie komen.

  Er zijn in eerste instantie 13 jeugdteams actief 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 1x JO13, 2x JO12, 2x JO11, 1x JO10, 2x JO9 en 1x JO8. De JO8 t/m JO10 spelen 6x6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. De JO11 en JO12 teams spelen 8x8 op een half veld. De KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. We zijn dan ook verheugd dat vv Musselkanaal naast de JO19/17 en 15 alle leeftijdscategorieën vanaf JO8 tot en met JO13 kan aanbieden.

  Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

  Met een sportieve groet en iedereen alvast een goede vakantie toegewenst.

  Namens de technische commissie,

  Martin van der Laan [JO8/JO9], Ronald Weijnans [JO10/JO11], Richard Kuper [JO12/13], Harold Corzaan [JO15/17], Jeroen Drenth [JO19/JO21], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames], Bert de Vries [Keepers] Milan Orsel [Algemeen Lid] en Jeroen van der Laan [Bestuurslid]

  voorlopige indeling 2021-2022 verzendversie 1.1