• Tot veler verrassing staat Musselkanaal op de 2e plaats in de derde klasse C.Twee punten achterstand op koploper Raptim en dat hadden velen aan het begin van de competitie niet verwacht. Na vier seizoenen achtereen in de onderste regionen te hebben gespeeld was de verwachting dat door de terugkeer van een aantal spelers het wel beter zou gaan maar dat Musselkanaal na twaalf wedstrijden tweede staat was nou ook weer niet verwacht. Op zondag 26 januari begint Musselkanaal aan de tweede helft van de competitie. Afgaande op de oefenwedstrijden belooft het zondag direct weer wat. Op de vraag aan trainer Wessel Woortman hoe zijn team ervoor staat komt het volgende antwoord: “We hebben een goed trainingskamp in Lloret de Mar gehad, de voorbereiding gaat tot nu toe ook goed met zeges op Onstwedder Boys en Borger en afgelopen zondag ging het geweldig tegen Beilen, deze tweedeklasser werd met 5-0 opzij gezet”. De tegenstander van zondag, Weerdinge, verloor met maar liefst 8-3 van SVV’04, dat wordt dus een makkie tegen Weerdinge? “Ik heb er wel vertrouwen in maar gemakkelijk zal het zeker niet worden, we kunnen van iedere ploeg in deze klasse winnen maar ook zomaar verliezen. Onderschatten doen we Weerdinge zeker niet. Reken maar dat Jordi Nijgh wat recht wil zetten. We hebben een jonge ploeg en juist de grilligheid daarvan is ons grootste probleem. Het voordeel dit jaar is wel dat we rug kunnen rechten wanneer het even wat minder gaat, we kunnen er een stapje bij zetten en dat is wel onze kracht dit seizoen”. Wil Musselkanaal bovenin blijven meedoen dan moet er eigenlijk wel gewonnen worden van Weerdinge. Maar wil Weerdinge van de onderste plaatsen wegblijven dan moeten zij eigenlijk ook winnen. “We hebben het traditiegetrouw altijd moeilijk tegen hun. Hoewel we tweede staan kijken we toch nog steeds naar onderen. Het eerste doel is nog altijd ons veilig spelen. Wanneer de blessures en schorsingen uitblijven dan is er denk ik ook best veel mogelijk. Een plek bij de eerste vijf moet mogelijk zijn, als dat niet lukt zou dat wel teleurstellend zijn”, aldus Wessel die daarmee de lat direct maar hoog legt. Hij weet ook best dat door de terugkeer van Franck Middelkamp, Jordy Oost en Tjeerd Sikkema de selectie behoorlijk wat sterker is geworden. Daarom heeft hij nu de beschikking over een selectie die aardig gelijkwaardig aan elkaar is en daarom vindt Wessel het best mooi dat hij nu keuzes moet maken. “De concurrentie houdt ze nu wel scherp en het mooie is dat wanneer ik nu wat spelers wissel we er niet zwakker op worden, we zullen morgen wel zien waar we nu staan, natuurlijk heb ik er vertrouwen in maar zoals al eerder gezegd we gaan Weerdinge zeker niet onderschatten”. Om 14.00 uur zal er morgen aan de Parklaan worden afgetrapt, de wedstrijd tussen Musselkanaal en Weerdinge staat onder leiding van arbiter Koos Hooyer uit Uffelte. Om 11.00 speelt Musselkanaal 2 thuis tegen Germanicus 2, de wedstrijd van Musselkanaal 3 tegen Gieten 3 gaat niet door morgenvroeg omdat de tegenstander niet voldoende spelers heeft. Musselkanaal 4 en 5 spelen een uitwedstrijd en die wedstrijden naar Valther Boys en HOC gaan nog steeds door.