• Schoonebeek – Musselkanaal speelde jongstleden zondag niet zijn beste wedstrijd van de nog prille competitie. Scheidsrechter Erwin Macbean had autopech en daardoor begon de wedstrijd twintig minuten later dan gepland, aanvoerder Gerwin Schmitz moest in de warming-up afhaken en dat noopte trainer Wessel Woortman tot wat omzettingen. Of dit de redenen waren dat het niet liep bij Musselkanaal zal een vraag blijven maar feit is wel dat wanneer het niet loopt een gezonde portie werklust wel eens wonderen wil brengen. Waar het tegen FC Ter Apel’96 en TWEDO wel aanwezig was ontbrak nu bij een groot gedeelte van het team de inzet en dan is Musselkanaal ook maar een middelmatige ploeg en SVV’04 profiteerde hier uitstekend van. Mede door een paar grote blunders van Musselkanaal won SVV’04 volkomen verdiend met 4-2 en zo verzuimde Musselkanaal om samen met FC Ter Apel’96 de koppositie te nemen.

    In de eerste helft ontliepen de beide teams elkaar nog niet zoveel. Er waren wat kansjes over en weer. De eerste echt grote kans was voor de gasten maar de kopbal van Ruben Manning ging net over het doel van keeper Martijn Woelders. Na 25 minuten werd de score door de thuisclub geopend. Maurice Meyer wilde de bal terugspelen op zijn keeper maar ging daarbij verschrikkelijk in de fout. Jessie Rotmensen profiteerde optimaal en schoot de 1-0 binnen. Na een half uur had Anne de Jonge de voorsprong moeten uitbreiden maar keeper Noah Sahetapy redde twee keer op formidabele wijze en hield zijn ploeg in de race. Verder gebeurde er niet zoveel bijzonders meer zodat beide teams de kleedkamers opzochten met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
    Trainer Woortman wisselde Aron Berends en voor hem kwam Lennart Fehrmann in het veld, deze nam de rechtsback positie weer over zodat Meyer op zijn vertrouwde plek op het middenveld kon spelen. Veel zoden zette dit niet aan de dijk. SVV’04 voerde de druk direct op en probeerde de voorsprong uit te breiden. Een kopbal van Rotmensen werd uitstekend over de lat getikt door Sahetapy. Na 58 minuten was het dan wel raak voor de thuisclub al kreeg het hierbij weer de hulp van de rechtsback van Musselkanaal. Fehrmann ging lelijk in de fout en greep Rotmensen aan zijn shirt. Het was binnen de zestien meter en dat betekende een strafschop die door De Jonge werd binnen geschoten.25 minuten voor het einde ging Woortman alles of niets spelen door aanvaller Ike Kremer in te brengen voor verdediger Jeroen Ots. Het werd dus niks omdat uit de eerste de beste aanval na de wissel SVV’04 opnieuw wist te scoren door Rotmensen, 3-0. Opvallend feit was wel dat het vlagsignaal van assistent scheidsrechter Smit door Macbean werd genegeerd. Terwijl de vlagsignalen van de assistent scheidsrechter van SVV’04 steeds door Macbean werden gehonoreerd. Toch wist Musselkanaal na 68 minuten tegen te scoren. Hoewel Rolf Kayser ook niet uitblonk door werklust deze middag knalde hij wel de mooiste goal van de middag binnen. Van ruim 20 meter verdween de bal fraai in de kruising. Niet veel later had Ike Kremer de aansluitingstreffer op zijn schoen maar zijn spectaculaire poging eindigde op de lat. Musselkanaal begon zich aan steeds meer randzaken te irriteren en dat kwam het spel niet ten goede. SVV’04 profiteerde optimaal via Frank Schoenmakers, weer een vlagsignaal vanwege buitenspel maar opnieuw wilde Macbean van niets weten, en dat betekende de 4-1. In blessuretijd kreeg Musselkanaal nog een strafschop die Kayser verzilverde en zodoende de eindstand op 4-2 bracht. Drie welkome punten voor SVV’04 dat hierdoor wat afstand neemt van de onderste plaatsen en Musselkanaal blijft ondanks de nederlaag op de vierde plaats staan. Zondag komt Bellingwolde op bezoek en voor Musselkanaal de kans om revanche te nemen op de slechte wedstrijd van afgelopen zondag. Pikant detail is dat de oud trainer van Musselkanaal, Wilbert Arends, nu de trainer is van Bellingwolde.

    )