• Je bent 14 jaar of ouder en het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden??????

Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou!

Met deze opleiding wordt geleerd hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Onderwerpen:

• Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
    • Het toepassen van de spelregels;
    • Uitvoeren van praktijkoefeningen;
    • Positie kiezen en volgen;
    • Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

Vorm:
    Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt 's avonds gegeven op de accommodatie van Fc Ter Apel 96.

Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Opleidingsinvestering:

Opleidingsdeel

• Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
    • Zelfstudie en opdrachten: 8 uur

Ervaringsdeel

• Fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden

Kosten:
    De studiekosten voor deze opleiding bedragen voor individuen: € 83,00,- (inclusief digitaal cursusmateriaal). De vv Musselkanaal betaalt dit voor jou…..

Inschrijven:
    Geef je op bij een van de bestuursleden of bij de scheidsrechter coördinator van de vereniging: Henk Tieben: 06-52792702