• Musselkanaal – De Honderd Urenactie of te wel “de Winkelweek” in Musselkanaal staat zelden garant voor punten voor de voetbalclub Musselkanaal. Al jaren gaan spelers op de zaterdagavond en nacht liever uit dan zich voor te bereiden op de wedstrijd die zondags gespeeld moet worden. Dit jaar liep het echter anders, waar vorige week al werd gewonnen van HOC met 4-1 werd afgelopen zondag FC Ter Apel’96 verdiend aan de zegekar gebonden. Met 4-2 was de Groenwitte brigade te sterk voor de gasten. Zodoende behaalde het vlaggenschip van de vereniging maar liefst zes punten tijdens “de Winkelweek”. En dat was in het verleden dikwijls anders!
    FC Ter Apel, dit seizoen gestart als een van de favorieten voor de titel in de derde klasse C, verloor vorige week nogal verrassend thuis van Raptim. Musselkanaal wist in Odoorn te winnen van HOC en dus betekende een overwinning van de thuisclub dat men op gelijke hoogte kwam met FC Ter Apel’96. Bij Musselkanaal was een speler geschorst maar de gasten kenden nogal wat personele problemen, maar volgens insiders stond er nog steeds een prima ploeg. Musselkanaal besefte terdege dat er wat te behalen viel tegen dit FC Ter Apel’96. Het speelde dan ook bijzonder fanatiek en hier hadden de gasten dan ook dikwijls moeite mee. Zonder echt over de schreef te gaan acteerden de spelers van trainer Wessel Woortman veel fanatieker dan de mannen van trainer Koen Feijen van de gasten. In de eerste helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. De eerste kans was voor de thuisclub na zeven minuten maar Rolf Kayser strandde op doelman Rudy Bergman. Niet veel later was Daniel Manning sneller dan Musselkanaal verdediger Kevin Oosting maar vrij voor keeper Noah Sahetapy lepelde hij de bal over de keeper, maar ook net over de lat heen. Een paar minuten later weer een prima kans voor de gasten ,maar Emiel Segers miste de mogelijkheid. Tjeerd Sikkema leverde commentaar op scheidsrechter Tanja waardoor hij een gele kaart kreeg. Na twintig minuten kwam Musselkanaal verrassend op voorsprong. Jordy Oost van Musselkanaal zocht de aanval maar verspeelde de bal. Ietwat gelukkig kwam de bal in de voeten van Kayser en deze haalde vernietigend uit. Van 20 meter verdween de bal uiterst secuur in de hoek buiten bereik van Bergman, 1-0. Ter Apel zocht vanaf dat moment nog meer de aanval maar Musselkanaal kreeg een grote kans via Sikkema. Omdat keeper Bergman soms ver voor zijn doel stond probeerde Sikkema het van grote afstand, Bergman was echter net op tijd terug om het onheil te bezweren. Een prima aanval van de gasten sloot Arjan Heeres af door net voorlangs te schieten. Even later geklungel van keeper Sahetapy maar hij had geluk dat Franck Middelkamp op de doellijn redding wist te brengen. Het was slechts uitstel van executie want een minuut later lag de bal wel in het net. Dennis Fecken bekroonde een prima aanval met een uitstekende pass op Arjan Heeres. Deze weet wel raad met zulke kansen en onhoudbaar voor Sahetapy verdween de bal tussen de palen, 1-1. Middelkamp loste nog een uitstekend schot maar Bergman redde bekwaam. Verder gebeurde er tot aan de rust weinig meer.
    Trainer Woortman besloot in de rust om Bjorn Banus in te brengen ten faveure van Jeroen Ots. De eerste tien minuten in de tweede helft waren wat gezapig maar vanaf het moment dat Banus de beuk erin gooide, wat hem geel opleverde, kantelde de wedstrijd. In de 58ste minuut sleepte Oost slim een vrije trap uit het vuur. Kayser plaatste zich achter de bal en de snoeihard ingeschoten bal van zo’n 25 meter werd niet goed verwerkt door Bergman. Banus was er als de kippen bij om zijn team voor de tweede keer op een voorsprong te zetten. Musselkanaal was op dat moment beter en vijf minuten later een diepe bal op Oost. Bergman, ver uit zijn doel gekomen, klaarde in eerste instantie de zaak maar toen hij vervolgens een pass wilde geven naar een medespeler mislukte dat volledig. Kayser accepteerde het presentje dankbaar en schoot in een leeg doel de 3-1 tussenstand op het scorebord. Even later mochten de gasten een vrije trap nemen. De uitstekend ingeschoten bal van Manning werd echter net voldoende gekeerd door Sahetapy. Via de lat ging de bal over. Uit de corner hierna beging Sikkema een overtreding op Jeroen Schoonbeek net buiten de zestien meter, maar het leverde hem wel zijn tweede gele kaart op en hij kon dus vervroegd douchen. Toen niet veel later Manning uitstekend profiteerde van de meerderheid door uiterst bekwaam de 3-2 te scoren vreesde men bij de thuisclub het ergste. Bewonderenswaardig was echter de inzet van de thuisclub en dertien minuten voor het einde wist men in ondertal zowaar te scoren. Een corner van Banus werd goed voor het doel geplaatst en hoewel er verscheidene spelers van de gasten voor het doel stonden wist Ruben Manning toch fraai raak te knikken, 4-2. FC Ter Apel’96 probeerde nog wel om te wedstrijd te kantelen maar Musselkanaal verdedigde uitstekend. Pal voor tijd kreeg invaller Tom Elling nog een uitstekende kans maar Sahetapy wist redding te brengen.
    Op basis van inzet behaalde Musselkanaal een verdiende zege. Door de overwinning heeft het nu net als FC Ter Apel’96 zes punten uit vier wedstrijden. Beide teams staan nu in het linkerrijtje. FC Ter Apel’96 ontvangt zaterdagavond koploper CEC in een volgende derby en Musselkanaal maakt zondag de verste reis van deze competitie door tegen HODO in Hollandscheveld aan te treden.
  • Er is geen galerie geselecteerd, of de galerie is verwijderd.