• IN MEMORIAM WIM DAM

  Op 28 augustus 2023 is plotseling overleden ons erelid Wim Dam. Wij herinneren Wim als een gedreven lid van de v.v. Musselkanaal. Zijn gedrevenheid blijkt uit het aantal functies die Wim jarenlang heeft vervuld: Wim was tientallen jaren secretaris van de jeugdcommissie, maar hij was ook grensrechter en leider van diverse teams.

  Wim droeg vooral de jeugdafdeling van de v.v. Musselkanaal een warm hart toe. Dit bleek door zijn inzet om vele zaken voor de jeugd te bepleiten bij het hoofdbestuur zodat de jeugdafdeling veel gedaan kreeg.

  Wim is in de jaren ‘70 en ‘80 jarenlang leider van de A1-junioren geweest. Hij was in het bezit van een mooie, grote auto en als het vertrek door de trainer was aangekondigd dan sprintten vele spelers richting Wim zijn auto om in zijn bolide plaats te mogen nemen.

  Wim heeft vele jaren actief deelgenomen aan de organisatie van het zwaluwentoernooi, georganiseerd door de KNVB.  De deelnemende teams, zo’n 500.000 jeugdspelers, doneerden een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met het geld dat werd ingezameld  werden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch konden voetballen cq sporten.

  In de jaren dat Wim leider was van het 4e elftal kreeg “zijn” elftal op het eind van de competitie een prijs van de KNVB: de sportiefste ploeg van regio Noord. De prijs moest wel worden opgehaald in Zeist. Wim was natuurlijk supertrots en opvallend was dat Wim “in pak” naar Zeist ging om de prijs met een brede glimlach in ontvangst te nemen.

  Wim was elke zaterdag aanwezig op het sportpark om als jeugdsecretaris alle jeugdwedstrijden goed te begeleiden. Wim was een echte “Pietje Precies”. Alles werd keurig op papier gezet en ieder werd voorzien van de nodige kopieën. Wim had een aversie tegen computers en daarom werd alle info keurig uitgetypt op een typemachine. Maar…, je kon ervan op aan dat alles goed geregeld was.  

  Wim was ook op de zondagmorgen vaak aanwezig om te genieten van de verrichtingen van alle senior-elftallen. Op de zondagmiddag was Wim weer present om ook het eerste elftal aan te moedigen.

  Wim is enkele jaren geleden met vrijwilligerswerk gestopt omdat hij te veel last kreeg van zijn knieën en zijn rug. Hij ondervond steeds meer pijn bij het lopen en had pijn in de rug als hij langere tijd stil moest staan.

  Wij gedenken Wim als een fijn en vriendelijk mens met een groot “GROEN-WIT” hart.

  Musselkanaal, 30 augustus 2023

  Het bestuur van de v.v. Musselkanaal