• In memoriam, Herman van der LaanTot onze grote schrik en droefenis bereikte ons het bericht dat erelid Herman van der Laan afgelopen dinsdag 23 augustus plotseling is overleden. Herman was vele jaren bestuurslid van onze vereniging. Tevens was hij een vrijwilliger op tal van fronten. Herman is 75 jaar geworden.

  Het bestuur wil ter nagedachtenis graag enkele verdiensten uitlichten, wetende dat wij hier niet alles kunnen benoemen, omdat die veel omvattender zijn geweest.

  Herman is geboren in Uithuizen, heeft gevoetbald bij de v.v. Noordpool en werkte vele jaren als bouwdocent aan de LTS te Musselkanaal. Na sluiting van de LTS in Musselkanaal was Herman werkzaam aan het Esdalcollege in Emmen en in Klazienaveen. Ondanks zijn afkomst uit Uithuizen, voelde Herman zich een echte Musselkanaalster en werd hij een echte clubman van de vv Musselkanaal.

  Naast bestuurslid, eerst in het jeugdbestuur en later in het hoofdbestuur, was Herman bijna elk weekend te vinden op de velden van de vv Musselkanaal: vooral bij de jeugd maar ook bij de senioren. Herman werd ook vaak ingezet als leider van een jeugdteam. Daarnaast was Herman een trouwe volger van onze hoofdmacht.

  Herman was vele jaren een zeer actief vrijwilliger voor onze club. Hij voelde zich als lid van de groenploeg ook medeverantwoordelijk voor de accommodatie. Herman maakte zich verdienstelijk bij allerlei klussen binnen de club. Zijn skills als bouwdocent kon daarbij goed worden gebruikt om allerlei zaken aan te pakken. De oudere leden kennen hem als iemand met een groot hart voor het sportpark; het moest er in zijn ogen perfect uitzien en dat deed het meestal ook, mede door zijn niet aflatende inzet.

  Herman heeft zich als bestuurslid jeugdzaken altijd sterk gemaakt voor de belangen van onze jeugd. Hij wordt door toenmalige bestuursleden getypeerd als een strijder voor de belangen van onze jeugd en hij ging daarbij een stevige discussie niet uit de weg. Hij was niet snel van zijn mening af te brengen maar altijd wel met als doel om te komen tot overeenstemming en te denken in oplossingen: een voorbeeld voor velen.

  De v.v. Musselkanaal liep als een rode draad door het leven van Herman; het was zijn tweede huis, zegt men wel eens. Wij zullen Herman herinneren als trouwe volger van ons 1e elftal (uit- en thuiswedstrijden) maar vooral als Groen-Witter in hart en nieren!

  Het bestuur wenst namens de vereniging familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe.

  Bestuur v.v. Musselkanaal

  In memoriam, Herman van der Laan 1