• Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat erelid Herman Rolfes is overleden. Wij herinneren ons Herman als ‘het prototype’ van de echte vrijwilliger bij de vv Musselkanaal die vele, vele jaren zijn bijdrage heeft geleverd.

Het is onbekend of Herman ooit heeft gevoetbald, volgens velen niet. Herman kwam bij de club toen zijn zoon Peter bij Musselkanaal ging voetballen. Hij is daarna jaren leider geweest van vele jeugdteams bij de vv Musselkanaal. Herman stond daarbij niet echt bekend om zijn kennis van zaken over het voetbal maar hij was wel een topper in het brengen van plezier binnen een groep. Erg bekend was dat de jeugd enorm graag bij hem in de auto plaats nam na een wedstrijd. Er zaten soms wel 4 of 5 jongens bij hem in de auto. Spelers renden na de wedstrijd naar de parkeerplaats om toch vooral bij Herman in de auto te komen. Ook al verloren ze een wedstrijd, het leek dan net of ze de wedstrijd dik gewonnen hadden, zo'n feest was het altijd bij Herman in de auto.

Herman is jaren scheidsrechter geweest bij de jongste jeugd. Bijna elke zaterdagmorgen floot hij zijn wedstrijdje. Dat vond hij prachtig om te doen. Vaak kwam hij dan aanrijden op zijn Puch brommertje, die dan werd geparkeerd achter de tribune, de helm werd afgezet, de jas werd uitgedaan en dan floot hij zijn wedstrijdjes, vaak tot veel plezier van de jeugdspelers.

Herman is jarenlang de "lijnenkalker" geweest van de vereniging. Je kon altijd een beroep op hem doen. Zaterdagmorgen , zaterdagmiddag, zondagmorgen en zelfs weleens vlak voor een wedstrijd van Musselkanaal 1 aan maakte hij de lijnen in orde. Hij was er altijd. Herman was ook jarenlang lid van de groenploeg. Op de vrijdagmorgen werden dan allerlei werkzaamheden verricht waarbij hij altijd zijn humor liet spreken. De groenploeg zal Herman en zijn humor ontzettend missen.

Herman was ook aandachtig toeschouwer bij Musselkanaal 1 wanneer die thuis speelden en hij heeft jarenlang de shoot-out In memoriam Herman Rolfescompetitie verzorgd van de jeugdspelers in de pauze bij de thuiswedstrijden van het eerste. Jaren geleden was er de verkiezing "vrijwilliger van het jaar". Herman was de eerste die deze titel ten deel viel. Hij werd een paar jaar geleden benoemd tot lid van verdienste en vorig jaar dan ook nog erelid.

Herman was een buitengewoon aimabel en positief mens. Hij was altijd in voor een grapje, er was altijd gezelligheid om hem heen en hij was altijd verbindend. Hij stond altijd klaar voor zijn club en werd dan ook terecht benoemd tot erelid.

Herman, we hebben enorm van je genoten: op het veld, langs de lijn en tijdens het uitvoeren van vele werkzaamheden op de club. Wij zullen je missen en jou altijd blijven gedenken. Het bestuur wenst de familie Rolfes veel sterkte met hun groot verlies.

11-10-2021

Bestuur v.v. Musselkanaal.