• Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

1. Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
    2. Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
    3. Op sportaccommodaties, die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers, mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
    4. Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
    5. Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
    6. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
    7. Binnen moet je een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
    8. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
    9. Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.
    10. Met de verruimde maatregelen is dus bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.
    11. Mogen ouders naar trainingen van kinderen komen kijken? Nee, toeschouwers zijn niet toegestaan op de sportaccommodatie. Het doel van de overheidsmaatregelen is om de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.
    12. Mogen er bij spelers met een beperking ouders/begeleiders aanwezig zijn? Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd dient te worden.
    13. Mogen ouders/ verzorgers die het vervoer naar uitwedstrijden verzorgen in verband met de KNVB Regiocup voor de jeugd op de accommodatie blijven? Ja, zij vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn.