• Publiek wordt niet toegelaten bij trainingen en wedstrijden.
    De kantine is van maandag tot en met vrijdag gesloten.
    In het weekend (zaterdag en zondag) is de kantine geopend. De kantine wordt 1 uur na afloop van de laatste wedstijd gesloten.
    Sporters worden buiten niet gecontroleerd, maar sporters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van een binnenruimte (zoals kleedkamer, toilet, commissie- of bestuurskamer) wel een coronatoegangsbewijs (CTB) tonen. De CTB is ook vereist voor het betreden van de sportkantine en op het buitenterras, uiteraard met inachtneming van de basismaatregelen. (=1,5m). Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
    Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder CTB. Bij afhalen binnen geldt dan wel een mondkapjesplicht.
    Personen die werkzaamheden verrichten voor de vereniging zijn uitgezonderd van de CTB verplichting. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, arbitrage, alle vrijwilligers. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen.
    Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportvelden, tribunes en sportlocaties op de sportaccommodatie verlaten.
    Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, stem dan gezamenlijk af over het dragen van een mondkapje.
    Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
    Indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. De v.v. Musselkanaal hanteert als  basisregel dat indien een speler binnen een elftal positief wordt bevonden dat na overleg met de leider/trainer kan worden besloten om voor dit elftal een week lang de trainingen en wedstrijd niet door te laten gaan. Hierbij staat voorop: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
    Heb je corona gerelateerde klachten?
      o Blijf thuis en laat je testen.
      o Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
      o was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
      o Houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
      o Schud geen handen.
      o Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.
      o Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
      o Zorg voor goede naleving van de maatregelen.

Onze excuses voor deze omslachtige methode. Wij hopen op uw medewerking en begrip.

Het bestuur vv Musselkanaal

14 november 2021