Musselkanaal houdt door simpele zege op OVC’21 aansluiting met de middenmoot

Musselkanaal – Door eenvoudig OVC’21 met 4-1 te verslaan heeft Musselkanaal nog steeds de kans om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Hoewel de thuisclub eerst op achterstand kwam wist men dit snel weer recht te zetten. Bij de rust was het reeds 4-1 voor Musselkanaal en in de tweede helft deed men het rustig aan. OVC’21 had niet de kracht om wat aan de achterstand te doen en daarom was er in de tweede helft behoudens het mooie weer niet zo veel meer te genieten.

Na de voetballes tegen Gieten vorige week mocht je toch verwachten dat Musselkanaal daar van geleerd had. Integendeel het begon net zo slecht als de vorige keer. Na vier minuten liet Ferdinand van der Sluis zich simpel uit spelen door de beste speler bij de gasten Damon Nouri. Zijn voorzet werd door Wesley Haverkort binnen gewerkt en zo stond Musselkanaal na een paar minuten alweer op achterstand. Gelukkig werd de zaak nu wel snel recht gezet. Na zes minuten nam Robin Gerlach van links een hoekschop welke werd binnengekopt door Gerwin Schmitz. OVC’21 werd nog een keer gevaarlijk via Nouri maar Jorn Wiekens greep uitstekend in. De bal werd diep naar voren gespeeld waar Kevin Oosting zijn naaste belager Justin Meijerink er uit liep. Oosting omspeelde ook keeper Kacper Nadozny en tikte beheerst binnen, 2-1. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na ruim een half uur scoorde Jordy Oost de derde treffer. De bal werd diep gespeeld op Oost, keeper Nadozny twijfelde net te lang en Oost schoot binnen. Rolf Kayser kreeg een fraaie mogelijkheid op de 4-1 maar schoot van dichtbij over. De mooiste goal kwam vier minuten voor de pauze. Oosting snelde er op links weer eens langs en zijn voorzet bereikte Kayser en deze keer was het wel raak, 4-1.

De tweede helft was het meer genieten van het lekkere weer dan van het voetbal. Musselkanaal hoefde niet zo hoog nodig meer en leek zich al te sparen voor de komende weken wanneer er vier keer gespeeld moet worden in vijftien dagen. OVC’21 bleef het wel proberen, kreeg ook een paar prima mogelijkheden maar steeds wisten ze bij de thuisclub redding te brengen. Zo haalde Van der Sluis een bal van Nouri net voor de lijn weg en een schot van aanvoerder Stijn Schuurman ging maar net naast. Tien minuten voor het einde leken de gasten dan toch te scoren middels een vrije trap van Dennis ter Burg. Maar met uiterst goede redding tikte keeper Hendrik Melgers de bal uit de bovenhoek. Terwijl de Musselkanaal supporters meer oog voor de app met de tussenstanden hadden kabbelde de wedstrijd naar het einde. De verder goed leidende Ties Alberts gaf nog geel aan Wiekens en floot niet veel later voor de laatste keer. Donderdagavond speelt Musselkanaal in Schoonebeek tegen SVV’04 de eerste van de vier inhaalwedstrijden die de komende weken op het programma staan.