Musselkanaal 2 onderuit tegen CEC 2

Het was zondag gezellig vertoeven op het sportpark "de Runde" in Emmer Compascuum. Musselkanaal 2 moest daar een uitwedstrijd spelen tegen CEC 2. Bij CEC 2 is Musselkanaalster Tom van der Zwaag trainer. Helaas voor Musselkanaal hebben Tom en CEC 2 het lek boven. Het team van trainer Van der Zwaag wist met 2-0 te winnen. Op basis van de eerste helft zeker verdiend. Zoals gezegd was het in de dug-out gezelig vertoeven. Zat ik eerst alleen met Roel van Boven, die mij niet wilde vervangen als grensjager, later voegde ook Milan Orsel zich er nog bij. Trainer Fre Lokken wilde de geanimeerde gesprekken van ons drieen niet aanhoren en ging op een stoel buiten de dugout zitten. Ondanks de aanwijzigingen van de trainer van het tweede scoorde CEC toch twee keer. De eerste goal een foutje van Rick Hendriks en bij de tweede had "the player of the match" Jeroen Drenth wat resoluter moeten ingrijpen. Eén maal moest trainer Lokken even tot tust worden gemaand toen hij wat kreten uitte die niet op een zondagmorgen thuishoren.

In de tweede helft was het weer mooier dan het voetbal. CEC verdedigde de voorsprong en de Musselkanaal voorwaartsen Kevin van Dam en Yordi van de Loane presteerden niet veel. Van Dam, nog het meest actief van de twee, raakte nog wel de lat maar het hoogtepunt was toch wel de wissel van Van de Loane. Niet zo zeer de wissel maar wat er nadien gebeurde toen Yordi in het gras lag (zie foto). Gescoord werd er niet meer zodat we zondagmiddag Tom van der Zwaag met opgeheven hoofd zagen rondlopen bij Musselkanaal - FC Ter Apel'96. Musselkanaal 2 mag het zondag opnieuw proberen in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Titan 2.