Terecht gelijkspel in derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96

Musselkanaal – De met veel spanning tegemoet geziene derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96 eindigde in een gelijkspel. De gasten waren in de eerste helft de wat betere ploeg. In de tweede helft beet de thuisclub wat meer van zich af maar naar mate het einde dichterbij kwam werd het spel er niet beter op. Beide teams konden dan ook leven met de 1-1 eindstand.

Musselkanaal schoot met het gelijkspel niet zo veel op omdat de naaste concurrent Gieten wel wist te winnen in Slagharen bij EMMS. Musselkanaal staat nog wel twee punten voor op Gieten maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Saillant detail is dat zondag Gieten – Musselkanaal op het programma staat.
De gasten uit Ter Apel begonnen wel wat beter aan de wedstrijd dan Musselkanaal. Bij Musselkanaal stond Jorn Wiekens als laatste man geposteerd, Jordie Teuben was er wegens een blessure niet bij, en dat was zeker in het begin even wennen voor Musselkanaal. Ondanks het overwicht van FC Ter Apel’96 kreeg de ploeg geen echte grote kansen. Na ruim twintig minuten raakte doelman Arjan Scholte Aalbes geblesseerd aan zijn kuit. Even later leidde balverlies bij de thuisclub tot de eerste grote kans voor de gasten. Patrick Bults stuurde Arjan Heeres de diepte in, Scholte Aalbes twijfelde met uitkomen en Heeres schoot de bal binnen. Scholte Aalbes werd vervangen door good-old Hendrik Melgers. Nog geen minuut later kreeg Jordy Oost tot twee keer toe de kans om de gelijkmaker te noteren. Na een voorzet van Robin Gerlach miste de kopbal voldoende richting en een paar tellen later zette Rolf Kayser Oost in stelling maar het schot ging net over. Na 33 minuten was het dan toch raak voor de thuisclub, Oost controleerde een hoge bal fraai en snelde langs Jordy Veninga. Deze haalde Oost onderuit en scheidsrechter Bart Leistra kon niet anders dan naar de stip wijzen. Oost nam de strafschop zelf en via de vingertoppen van Rudy Bergman ging de bal tegen de touwen, 1-1. Tot aan de rust gebeurde er niet meer zo veel.

Musselkanaal opende de tweede helft sterker dan in de eerste. Na tien minuten kreeg Rolf Kayser een beste kans. Het fraaie schot van ruim twintig meter werd echter uitstekend gepareerd door Bergman. Niet veel later zag heel Musselkanaal een handsbal van Veninga maar Leistra liet gewoon doorspelen. Na ruim twintig minuten had Oost een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar opnieuw was het Bergman die redding wist brengen. Een kwartier voor het einde kreeg invaller Joey Huizing van FC Ter Apel’96 uit een klutssituatie de bal mee. Door echter snel uit zijn doel te komen wist Melgers redding te brengen. Het warme weer begon zijn tol te eisen en de strijd werd er niet beter op. Beide ploegen bakten er niet al te veel meer van en na een aantal minuten blessuretijd floot de prima leidende Leistra voor het einde van de wedstrijd. Bijna een ieder was het na afloop er over eens dat de 1-1 eindstand een juiste afspiegeling was van het gebodene deze middag.