Musselkanaal voetbalt niet goed maar pakt wel de volle winst tegen HODO

Musselkanaal – Van goed voetbal was zondag maar amper sprake van op het Sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal. In de uiterst belangrijke wedstrijd tussen Musselkanaal en HODO deed de thuisclub wat het moest doen. Met de nodige moeite werd rode lantaarndrager HODO door twee treffers van topscoorder Jordy Oost in de tweede helft met 2-0 verslagen.

De belangen waren groot bij het duel tussen Musselkanaal en HODO. De thuisclub moest winnen om de aansluiting te krijgen met een drietal ploegen boven hun en HODO had de punten bitterhard nodig om de aansluiting met OVC’21 en Gieten te houden. Vandaar dat er nogal wat spanning op het duel stond en wellicht was dat ook de oorzaak dat het spel vooral in de eerste helft van een bedroevend niveau was. Beide teams ‘bakten’ er niet veel van. De eerste kansen waren voor de gasten, maar Wesly Annen faalde in kansrijke positie en een vrije trap van Timon Smeding werd met moeite verwerkt door keeper Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later ging zijn collega aan de andere kant, Marcel Pol, gruwelijk in de fout maar hij had geluk dat Jordy Oost net niet meer bij de bal kon komen. De fraaiste actie was even later van de opvallend goed spelende Jeroen Ots, zijn splijtende pass op Tjeerd Sikkema werd echter door Sikkema niet goed afgerond, het schot eindigde naast het doel van Pol. Verder was er niet zo heel veel meer te beleven in deze helft, behoudens nog een prima schot van Kevin Oosting maar Pol bewees weer eens een goede doelman te zijn. Scheidsrechter Jan Reints eiste echter nog wel een hoofdrol op in de eerste helft door voor Paashaas te spelen. Hij strooide met gele kaarten conform de kleur die bij de paasdagen hoort. Beide ploegen kregen elk drie keer terecht geel volgens de leidsman na afloop.

De tweede helft begon voor Musselkanaal goed toen Robin Gerlach er op rechts vandoor ging. Zijn voorzet werd door Oost echter hoog over geschoten. Daarna waren het echter de gasten die het betere van het spel hadden. Echt grote kansen leverde het voor de ploeg van trainer Andre Blom niet op. Na twintig minuten zag Musselkanaal terecht een treffer van Oost afgekeurd wegens buitenspel. Trainer Woortman haalde Robin Schmitz ten faveure van Jorn Wiekens van het veld en vanaf dat moment begon het weer wat beter te lopen bij de thuisclub. Eerst was het Rolf Kayser die een goede kans kreeg maar keeper Pol hield uitstekend tegen. Niet veel later was het opnieuw Kayser die aan de basis stond van de openingstreffer. Jordy Oost kreeg de bal mee en de topscoorder van 3C knalde de bal langs de kansloze Pol. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist door de mooiste actie van de wedstrijd. Kevin Oosting werd op links de diepte in gestuurd en zijn voorzet op maat werd op uitstekende wijze ingekopt door Oost, 2-0. Daarmee bewees Oost maar weer eens zijn waarde voor Musselkanaal deze middag. In blessuretijd had Oost nog een grote kans na voorbereidend werk van invaller Rick Potze maar Pol wist weer redding te brengen. Geen best voetbal vanmiddag maar wel drie punten voor Musselkanaal. Omdat ook Gieten won en Weerdinge en Sleen verloren blijft het ongemeen spannend onderaan in de derde klasse C. Zondag 8 april opnieuw een thuiswedstrijd voor Musselkanaal. Een heuse derby tegen FC Ter Apel’96 staat dan op het programma.