Musselkanaal pakt verdiend de drie punten in Weerdinge

Weerdinge – Musselkanaal behaalde zondagmiddag in Weerdinge op sportpark “de Luwte” een verdiende overwinning met 2-0. Zonder tot groots voetbal te komen was het wel effectiever dan de thuisclub. Met twee treffers bewees Jordy Oost opnieuw zijn waarde voor Musselkanaal.

Musselkanaal, dat het moest doen zonder trainer Albert Kamps, door een operatie even een tijdje uit de roulatie, deed het met Wessel Woortman op de bank uitstekend. Niet dat het de sterren van de hemel speelde maar op de juiste momenten wist het te scoren. Omdat Weerdinge dat niet deed is de zege eigenlijk simpel verklaard.
Musselkanaal begon opmerkelijk goed aan de wedstrijd. De voorsprong na een kwartier was dan ook verdiend te noemen. Net voor de openingstreffer had het ook al een kans op de voorsprong maar met de prima voorzet van Robin Gerlach werd niets gedaan. Even later veroverde Gerwin Schmitz de bal, hij gaf deze mee aan Jordy Oost en deze weet wel raad met zulke kansen. Doelman Sjoerd Wolters was kansloos op de inzet van Oost, 0-1. Even later kreeg Weerdinge een kansje maar het schot van Willem van Loenen ging ruim naast. Bij de thuisclub werd Aron Brinks node gemist, hij zit een schorsing van twee wedstrijden uit na zijn rode kaart tegen FC Ter Apel’96. Na ruim een half uur kreeg Oost de kans om de voorsprong te vergroten maar na een fraaie voorzet van Rolf Kayser kwam hij net te kort om goed bij bal te komen. Musselkanaal verdedigde de voorsprong goed zonder echt in de problemen te komen. Weerdinge kreeg pal voor de rust nog wel twee kansen maar de ene bal ging voorlangs en de kopbal van Jeroen Joustra ging over.

De tweede helft had Weerdinge een optisch veldoverwicht. Het was wel wat meer aan de bal dan Musselkanaal maar veel gevaar leverde het niet op. Musselkanaal hield simpel stand. Alle hoge en diepe ballen waren een prooi voor de prima spelende Jordie Teuben en Gerwin Schmitz, weer op het middenveld uitkomend, ontregelde veel bij Weerdinge. Musselkanaal kwam niet zo heel veel meer op de helft van Weerdinge maar de eerste keer dat het wel goed lukte was het ook direct raak. Gerlach snelde er op rechts fraai vandoor en de voorzet op maat werd uitstekend binnengekopt door Oost, 0-2. Musselkanaal op rozen zou je denken maar vanaf de aftrap was het Weerdinge dat een hele grote kans kreeg op de 1-2. Robert Miskovic was doelman Arjan Scholte Aalbes al voorbij maar werd net te ver naar buiten gedreven. Zijn schot eindigde tot grote opluchting van de gasten in het zijnet. Musselkanaal kreeg de mogelijkheid om de score uit te breiden maar in riante positie schoot Tjeerd Sikkema in de handen van Wolters. In de ruim bemeten blessuretijd van scheidsrechter Koops kreeg Weerdinge nog een uitgelezen mogelijkheid op een tegentreffer maar eerst redde Scholte Aalbes heel fraai en toen Miskovic de bal voor het intikken had ging de bal via Ferdinand van der Sluis ten koste van een corner over het doel. “Ik wilde heel graag een keer de nul houden , de eerste keer dit seizoen”, was de reactie van Scholte Aalbes op zijn geweldige redding.
Drie belangrijke punten dus voor Musselkanaal. Opvallend was dat alle vier de onderste ploegen een punt of punten behaalden. HODO en OVC’21 speelden gelijk en Gieten pakte ook drie punten bij TWEDO. Zondag spelen de onderste vier ploegen tegen elkaar. Gieten ontvangt OVC’21 en Musselkanaal moet het thuis opnemen tegen HODO.