Jordy Oost het goudhaantje voor Musselkanaal

Musselkanaal – Voor het eerst dit seizoen pakte Musselkanaal de volle winst in een thuiswedstrijd. Met 4-2 werd Gieten verslagen maar de uitslag doet vermoeden dat het een vrij eenvoudige overwinning was voor de thuisclub maar het tegendeel was waar. ‘Als’ telt nu eenmaal niet maar als Gieten alle kansen wel had benut hadden de drie punten weleens naar Gieten kunnen gaan. Gelukkig voor Musselkanaal had Jordy Oost het in de tweede helft op zijn heupen want hij zorgde er met drie treffers voor dat de drie punten voor de thuisclub waren.

Gieten begon veel beter dan Musselkanaal en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen. De gasten kregen een paar prima kansen maar Florian vd Heyde faalde tot twee maal in kansrijke positie. Tegen de verhouding in kwam Musselkanaal op voorsprong. Robin Gerlach nam een corner vanaf de linkerkant. Met zijn rechtervoet schoot hij de bal in een keer binnen. Keeper Youri Vendrig zag er niet goed uit bij deze treffer. Ruim tien minuten later kwam Gieten terecht op gelijke hoogte. Een goede aanval van Gieten leverde uiteindelijk balbezit op voor Jacco Martens en hij schoot de bal tegen de touwen. Niet veel later zag Gerwin Schmitz zijn vrije trap via het muurtje van Gieten net naast gaan. Vlak voor de rust kreeg Van der Heyde een prima kopkans maar keeper Arjan Scholte Aalbes stond op de juiste plaats. In de tegenaanval kreeg Musselkanaal nog een beste kans maar de door Tjeerd Sikkema ingeschoten bal werd net voor de lijn weggehaald door een Gieten verdediger.

Trainer Kamps reageerde in de rust door Gerlach en Henry Plaggenborg te wisselen. Jorn Wiekens en Rolf Kayser waren de vervangers. Musselkanaal wist nu beter partij te geven en na tien minuten was het Jordy Oost die zijn eerste treffer maakte. Hij kreeg de bal aangespeeld en draaide keurig bij zijn man weg. Vendrig was kansloos, 2-1. Gieten ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een paar minuten later een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Tot verbazing van velen zag arbiter Boland een overtreding binnen de zestien en Jeremy Gall mocht van elf meter de gelijkmaker binnenschieten. Doelman Scholte Aalbes stopte de niet bijster goed ingeschoten strafschop. Een kwartier voor het einde sneed aanvoerder Gerwin Schmitz door de Gieten verdediging. Ten kostte van een overtreding werd dit gestopt. Rolf Kayser knalde de vrije trap tegen de lat maar de terugspringende bal werd fraai binnengeschoten door de alert reagerende Oost. Musselkanaal leek op rozen te zitten, het kreeg een fraaie kans op de 4-1 maar de bal werd verprutst. In de tegenaanval scoorde Van der Heyde heel mooi de aansluitingstreffer. De strijd bleef spannend. Gieten zocht steeds meer de aanval en Musselkanaal kreeg voorin steeds meer ruimte maar deed er vooralsnog weinig mee. Twee minuten voor het einde viel dan toch de beslissing. Op links ging Kevin Oosting er goed langs en gaf de bal op Oost. Van ruim twintig meter verdween de bal keihard in het doel en daarmee scoorde Oost zijn derde treffer deze middag. Met recht het goudhaantje dus deze middag voor Musselkanaal.
De thuisclub deed prima zaken zo vanmiddag, zelf winnen van een concurrent en de beide andere ploegen die onder hun stonden, HODO en OVC’21, verloren ook. Volgende week tegen CEC mag het proberen om de aansluiting met het middenveld te hervinden. In Emmer Compascuum wordt er om 14.00 uur afgetrapt.