Een weekendje voetbal

Dit was me het weekendje voetbal wel. Twee keer scheidsrechter, twee keer assistent-scheidsrechter en twee keer toeschouwer zijn. Totaal 46 doelpunten gezien in zes wedstrijden van Musselkanaal, vier overwinningen, één keer een gelijkspel en één nederlaag.
Het begon zaterdagmorgen al om 10.30 uur bij Musselkanaal JO11-1 tegen Nieuw Buinen JO11-1. Bij deze wedstrijd was ik scheidsrechter en het was een spannend potje voetbal. Bij de rust stond JO11-1 nog met 2-0 achter maar in de tweede helft kwamen ze sterk terug. Door een fraai schot van Luuk Munneke namen ze zowaar de leiding met 3-2. Helaas waren de krachten in de laatste minuten wat op zodat Nieuw Buinen JO11-1 toch aan het langste eind trok met 3-4. Om 12.00 was ik de scheidsrechter bij Musselkanaal JO13-3 tegen Alteveer JO13-1. Ook hier was het spannend. De ruststand was 2-1 voor Alteveer. Maar in de tweede helft kwam JO13-3 sterk terug. Op rechts was het steeds Dion Aalders die het op zijn heupen had en het was Alicia Bentlage (zie foto) die er van profiteerde. In elf minuten tijd scoorde ze een loepzuivere hattrick, 4-2. Alteveer kwam nog terug tot 4-3 maar toen het vijf minuten voor het einde 5-3 werd was de strijd gestreden. Voor Alteveer hoefden de laatste minuten niet meer (fluit maar af scheidsrechter was de reactie van jongens van 12 jaar) maar JO13-3 ging stug door en bracht de eindstand op 7-3.
In de middag aandachtig toeschouwer bij JO19-1 tegen Noordscheschut JO19-1. De gasten kwamen vlak voor de rust op een 1-0 voorsprong door een strafschop maar het was Aron Berends die nog voor de thee middels een hele fraaie treffer de stand op 1-1 bracht. De tweede helft benutte Musselkanaal de kansen beter en uiteindelijk werd het een 6-3 overwinning door o.a. nog twee treffers van Aron Berends (Bongel vroeg nog: van wel zolle dat hebb'n Lok?).

Zondagmorgen al weer om 09.15 uur aanwezig om te vlaggen bij het kelderduel Musselkanaal 5 - Buinerveen 3 of was het Buinerveen 2? Na 20 minuten stond er 0-3 op het scorebord maar middels een benutte penalty van Rene Rolfers werd het 1-3. Nog voor de pauze door een fraaie treffer van Jelle Dokter werd het 2-3. Opvallend was dat Buinerveen totaal niet overweg kon met scheidsrechter Haandrikman. Mijn collega aan de overkant mocht zelfs achter de hekken plaatsnemen. In de tweede helft nam het vijfde zowaar een voorsprong met 4-3 maar helaas werd het toch nog weer gelijk 4-4. Doelman Harry Mensen bracht nog een aantal keren knap redding. Zelfs een keer snel kruipend op de knieen wist hij te redden!
Toen het vijfde was afgelopen kon ik blijven staan om weer te vlaggen bij het tweede tegen Sweel 2. Het tweede begon lekker fanatiek en door Cristian Appeldorn en Jordie Teuben stond het al snel 2-0. Die stand bleef tot halverwege de tweede helft staan. Verrassend was het Bakker van Sweel die keeper Davey Miegielsen verschalkte, 2-1. Opnieuw was het Jordie Teuben die scoorde, 3-1. En de eindstand werd door Freddy Potze(?) bepaald op 4-1. Een nuttige zege van het tweede.
Toen heel snel omkleden en vliegensvlug in de auto om naar Ommen te rijden om bij het eerste tegen OVC'21 te kijken. We waren iets te laat, 14.02 uur,  op het sportpark. Maar vonden het niet erg dat we het doelpunt van Gerwin Schmitz net gemist hadden. Niet veel later was het Jordy Oost die de 0-2 op het scorebord bracht. Na een half uur was het zowaar Matthijs Boeijing die de stand op 0-3 bracht. Na de pauze scoorde Yordi van der Laan de 0-4. OVC'21 deed iets terug door Damon Nouri maar Jordy Oost scoorde zijn tweede treffer, 1-5. Uiteindelijk was het invaller Rolf Kayser die de eindstand op 1-6 bracht. Een dikverdiende overwinning van Musselkanaal 1 en voor het eerst in deze competitie nu drie ploegen onder Musselkanaal.
Om 17.30 uur weer thuis en zo kwam er een einde aan een enerverend weekendje voetbal van de VV Musselkanaal.

De wedstrijdsecretaris.