Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.