Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.