Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling