Toernooi nieuwe stijl JO9-1

Toernooiverslag Musselkanaal JO9-1

19 maart 2017

Afwezig: Romy en Boaz

En dan sta je zomaar op een druilerige, winderige zondagochtend met het hele team om kwart voor acht bij de poorten van vv Musselkanaal. Want er moest gevoetbald worden in Wildervank. Leuk! Ondanks het vroege tijdstip en het tegenvallende weer had iedereen er gigantisch veel zin in.
We moesten namelijk voetballen tegen o.a. FC Groningen, een droom voor vele kinderen van ons team. En we hadden bedacht dat we wel eens zouden laten zien wie dat cluppie jongens uit Musselkanaal wel niet was. Wij als voetbalmachine uit Musselkanaal, die het afgelopen jaar toch bijna alle wedstrijden won. Wij zouden absoluut een kans hebben tegen FC Groningen, dachten we….

Een toptoernooi dus, met bijna alleen maar teams uit de hoofdklasse. We konden onze borst dus wel nat maken, maar nogmaals we hadden er zin in.
We hadden 3 poulewedstrijden: tegen Stadskanaal JO9-1, FC Groningen JO9-1, Hoogezand JO9-1.
We speelden volgens de regels die de KNVB volgend seizoen gaat toepassen voor kinderen die spelen in JO9. Dat betekent o.a. een veld die een keer zo klein is, je gooit niet meer in en je speelt met 6 spelers inclusief keeper, en niet onbelangrijk, er is geen scheidsrechter die het spel in de gaten houdt. Veel veranderingen dus, en ons team moest er net als de andere teams erg aan wennen.

Dan de wedstrijden, de eerste wedstrijd verloren we met 3-1. We kwamen er te laat achter dat er wat te halen viel tegen Stadskanaal. Prachtige goal van Tijn overigens… De tweede wedstrijd was tegen FC Groningen, nu moesten we toch even laten zien wat we konden. Het is uiteindelijk 6-1 geworden voor de FC (volgens ons). De derde wedstrijd was tegen de latere finalist Hoogezand, eindelijk lieten de jongens zien wat ze konden en Hoogezand ging als gelukkige winnaar van het veld (2-1) Dit was achteraf gezien de beste wedstrijd van onze kant. Vervolgens speelden we in de kruisfinale tegen FC Groningen JO9-2, we wonnen de wedstrijd met 2-1!! Super. Onze laatste wedstrijd speelden we om plek 5 en 6, wederom tegen FC Groningen JO9-1 en weer verloren we. Deze keer met 3-1. Dus zijn we zesde geworden van de acht, lang niet slecht vonden wij met zo’n sterk deelnemersveld.

Al met al een geslaagde ochtend, waar we veel geleerd hebben! Wie weet, op naar de volgende keer :)

Harold

Teampagina JO9-1