Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Natuurlijk vinden we het van belang om jou als spelend lid, ouder of supporter ook te informeren.

Hieronder een aantal zaken die de TC in het seizoen 2015/2016 gerealiseerd heeft met enkele leuke wetenswaardigheden.

De  technische commissie bestaat op dit moment Richard Kuper ( coördinator F-junioren),  Harold  Schomaker (coördinator E), Arco Kuiper (coördinator (D/C/B/A) , Harry Mensen (coördinator Dames) Ronnie Mensen (coördinator senioren), Bert de Vries ( coördinator keepers), Jeroen van der Laan (voorzitter) en Henk Honken (algemeen lid TC)

In totaal  namen er 7 senioren teams en 15 jeugdteams deel aan de verschillende competities.

Natuurlijk eerst de kampioenen, Dames 1, B2 en C1, Ook de promotie van het 2e elftal is een uitstekende prestatie. Ook de andere senioren- en jeugdteams presteerden naar behoren en zeker de vreugde in het voetbal liet zich gelden.

Het afgelopen jaar dachten we het technisch plaatje aardig rond te hebben maar begin maart gaf Rik Udema aan om niet langer trainer van de A-junioren te willen zijn. Gelukkig is Wessel bereid gevonden om de trainingen  over te nemen en Henk Honken om een aantal wedstrijden als coach te fungeren. Vanuit die situatie is het des te knapper dat de A1 vanuit de onderste regionen is opgeklommen naar een vierde plaats en op een haar naar nog de promotie naar de hoofdklasse misliep. Complimenten voor de spelers die zich geweldig hebben ingezet.

Voor het huidige seizoen is Wessel als trainer de A1 gebleven en zijn Hendrik en Kars doorgeschoven als trainers van de  B1 en C1. De TC is ook bijzonder verheugd met de trainers van de A2 [Robin Gerlach en Niek Becker] en D1 [Niek Tieben en Gerwin Schmitz]. Het is volgens ons een goed teken als spelers van de A-selectie bereidt zijn om een team te trainen en te coachen. Dit versterkt de binding van de A-selectie met de jeugd en helpt later met de doorstroming naar de senioren. We hopen dat meerdere spelers uit de A-selectie dit goede voorbeeld willen gaan volgen.  De volwassen manier waarop met de spelersgroepen wordt omgegaan (met 12/13 jarige pubers en 17 jarigen bijna volwassenen) is zeker een compliment  waard.

Ook het aanblijven en enthousiasme van vele jeugdtrainers en leiders is voor ons en de vereniging en geweldige steun in de rug.

Afgelopen  jaar is voor het eerst met Ter Apel en Stadskanaal een gezamenlijke  zaalvoetbalcompetitie voor de F en E jeugd  gehouden, gezien de positieve reacties is er dit jaar een vervolg aan gegeven. Nieuw Buinen en Titan zijn ook aangesloten. Harold en Richard  zijn namens Musselkanaal actief betrokken bij de organisatie.

Aan de hand van het signaal dat de basis vaardigheden bij de jonge jeugd te wensen overlaat is er afgelopen voorjaar een bijeenkomst georganiseerd voor alle trainers en leiders van de F/E en D-junioren. Waarbij er presentaties zijn gegeven door Wessel en Henk, Wessel’s presentatie was  gericht op de training van technische en tactische vaardigheden  waar vooral het zoveel mogelijk raken van de bal centraal stond, rondjes lopen helpen daar niet echt bij. De presentatie van Henk was gericht op het coachen langs de lijn en in de kleedkamer en de gewenste houding  als coach. De presentaties en een pakket met oefenstof is aan alle trainers beschikbaar gesteld. Het enthousiasme van de diverse jeugdtrainers bleek groot.

Bovenstaande is een mooi begin maar dient natuurlijk nog verder worden uitgebreid. Hierover zijn we al volop bezig.

Op advies van onder ander Harry Wiekens en Wessel is er meer geïnvesteerd in trainingsmaterialen [ladders/steps en Pilons] met name op gebied van houding en balans, daarnaast heeft Richard  Kuper een zestal kleine doeltjes voor 1 tegen 1 oefeningen gefabriceerd. Inmiddels maken vele trainers gebruik van de materialen.

Voor het komende jaar staan in ieder geval de ontwikkelingen m.b.t. het pupillenvoetbal vanuit de KNVB en het jeugdbeleidsplan centraal .

Mochten er nog vragen, opmerkingen of suggesties voor de TC zijn is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om met ons van gedachten te wisselen.

Fijne dagen en een gezond sportief 2017!