Musselkanaal JO19-1 (A1) herbstmeister 1e klasse

Zaterdag 10 december stond een wedstrijd op het programma waar iedereen bij onze selectie al weken, misschien wel maanden naar uitkeek. De kraker tegen koploper Wildervank JO19-1. Het team waar eerder dit seizoen met 1-2 thuis van werd verloren bleef sindsdien boven ons in de stand en zodoende gingen wij als de nummer twee van de competitie de wedstrijd tegemoet. We hadden dus wat recht te zetten… Om 14.30 uur konden we beginnen, de strijd om de eerste plek was losgebarsten en Wildervank oogde sterker, ze begonnen ietsjes scherper dan ons maar het verschil was niet groot, toch kwamen wij op voorsprong. Nadat de scheidsrechter ons een vrije trap toekende wegens praten schoot Jim Theuns deze fantastisch binnen van een meter of veertig. De keeper van Wildervank ging nog in protest omdat het een indirecte vrije bal was, alleen omdat hij de bal nog raakte voor die in de goal belandde keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. 0-1 voor Musselkanaal. Niet veel later kwamen we zelfs op een 0-2 voorsprong na een knappe actie van Rik Potze en een zuivere afronding, dit was ook de ruststand en het zag er goed uit voor ons. Na rust begon de vermoeidheid bij ons erin te sluipen en Wildervank rook bloed. Door een block op de lijn van Roy Mensen en een geweldige sliding op de achterlijn van Jim Theuns bleef het 0-2 voor ons. Dit hield helaas niet stand en Wildervank kwam terug tot 1-2 na een benutte penalty. De spanning kwam terug en we werden gedwongen massaal te verdedigen. Toch kwamen we tot een 1-3 voorsprong want na een goed uitgespeelde aanval wist Rolf Kaijser kalm de bal tegen de touwen te werken. De marge van twee was terug maar de spanning bleef, het had nog 1-4 kunnen worden maar helaas kon Rolf een bal van grote afstand net niet in de open goal krijgen. 1-3 was dus de eindstand bij Wildervank-Musselkanaal en dit betekent dat we de nieuwe koploper zijn van de 1e klasse. Ik ben trots op mijn team want we hebben met z’n allen tot de laatste minuut gestreden voor de drie punten en de koppositie en we hebben onszelf goed beloond voor dit harde werken!

We gaan er een mooie 2e seizoenshelft van maken en hopelijk eindigen waar we nu staan!

Verslag van Jorn Wiekens, aanvoerder JO19-1