Dames 1 als derde de winterstop in??

Vorige week de topwedstrijd gespeeld tegen de koploper en gedoodverfde titelkandidaat Helpman.
Een geweldig resultaat behaald middels een 1-1 gelijkspel. Een stiekeme overwinning had er zelfs ook nog ingezeten maar de 1-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.
Afgelopen zaterdag dan tegen SIOS uit Sauwerd. Dit was onze eerste tegenstander in de competitie waar we tegen een onterechte 3-1 nederlaag aanliepen. Dus er viel wat recht te zetten. En dat deden onze dames en hoe…..!!
Dat het geen gemakkelijke middag zou worden was op voorhand duidelijk. SIOS is misschien wel de meest fysieke ploeg in onze derde klasse en heeft ook nog wel wat voetbalvermogen in het team. Dus de mouwen konden worden opgestroopt en dat deden onze “wichter” dan ook. Afgezien van de eerste tien minuten, waarin het behoorlijk gelijk op ging, waren onze dames de betere ploeg en uiterst effectief in het benutten van de kansen. Resulterend in een 4-0 ruststand door doelpunten van Mandy, Carien, Nadieh en een eigen doelpunt.

Slap beginnend aan de tweede helft kwam SIOS vrij snel op 4-1. SIOS probeerde de 4-2 te forceren en gaf daarmee toch wel veel ruimte achterin weg. Na een kwartier in de tweede helft nam de dadendrang van SIOS wat af en kon Musselkanaal de draad weer oppakken. Dit resulteerde uiteindelijk in de tweede goal van Mandy en dus een 5-1 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Helaas door niet consequent verdedigen kon de tegenstander nog hun tweede goal maken. Daarmee de eindstand op 5-2 brengend! Over de gehele wedstrijd, die fysiek nogal wat sporen naliet en bij tijd en wijle door de tegenstander zeer onsportief werd benaderd, een duidelijke en prima overwinning.
Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen The Knickerbockers, bij winst gaan we als derde de winterstop in. Met de wetenschap dat we dit seizoen weinig wedstrijden in een vaste samenstelling hebben kunnen spelen vanwege veel blessureleed en werk maakt de klassering in ons debuutseizoen in de derde klasse wel heel erg speciaal. Onze dames verdienen hiervoor dan ook de enorme complimenten.

Vv Musselkanaal Vr1    ONE TEAM