VV Musselkanaal JO11-1 najaarskampioen

Zaterdag 26 november zijn de toppers van JO11-1 (voorheen E1) kampioen geworden tijdens de laatste wedstrijd van hun najaarsreeks. Eigenlijk naar verwachting aangezien er in het begin van het seizoen al werd getwijfeld of we niet te laag waren ingedeeld (3e klasse i.p.v. de gewenste 2e) maar we moesten het eerst maar eens laten zien dachten we….. Tijdens de drie bekerwedstrijden werd er van Stadskanaal en SJS gewonnen en werden de punten tegen FC Ter Apel '96 gedeeld. Helaas had FC Ter Apel '96 ook zeven punten en een beter doelsaldo zodat we ons volledig op de competitie konden gaan richten.

De competitie startte op 17 september thuis tegen CEC JO11-1. Deze wedstrijd werd gewonnen met 10-3. Daarna volgde de wedstrijd tegen Nieuw Buinen die met 9-2 werd gewonnen en aansluitend werd Drenthina verslagen met 6-2. De twijfel was inmiddels verdwenen….
Op bezoek bij NWVV/Titan werd zelfs getracht de 20-0 te halen echter bleef de teller steken op 19…
De zaterdag daarop kwam Valthermond JO11-1 op bezoek.Valthermond stond toch vierde met weinig verliespunten dus kon dit een leuke krachtmeting worden maar ook dit werd een walk-over met 13-1.
De volgende wedstrijd daarop tegen Borger werd met 15-1 winst afgesloten.
Op 5 november speelden we thuis tegen HOC JO11-1. Tot dusver onze grootste concurrent samen met EHS'85, die ook beide nog zonder verliespunten zaten. De toppertjes schrokken zo van de weerstand van de tegenstander dat we al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aankeken. Na de 1-2 en de 1-3 dachten we (als leiding) dat het gespeeld was. Maar de bal is rond en niets is voorspelbaar. Ineens kwam er zelfvertrouwen in het team dat daarvoor alleen maar onzekerheid was. Zo werd in de laatste tien minuten de 2-3 en de 3-3 op het scorebord getoverd.
De één na laatste wedstrijd werd er met circa -5 gestreden tegen EHS'85, door ons gelijkspel in de vorige wedstrijd de nummer één op de ranglijst. Het spel werd bepaald door de barre winterse weersomstandigheden en uiteindelijk trokken wij met een knappe 6-2 aan het langste eind.
Het enige wat nog restte was onze sportieve plicht doen tegen DZOH JO11-5 en de kar met de slingers kon voorgereden worden. Het werd uiteindelijk 9-0 en daarmee was het kampioenschap (dat we deelden met HOC JO11-1) een feit.
Na het uitreiken van de medailles en onze kampioenstoer door ons dorp werden we bij terugkomst op het sportpark verrast met patat en drinken en werd hiermee ons kampioensfeest afgesloten.

Graag willen we bij deze alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes (en de rest van de stamboom) heel hartelijk danken voor hun steun tijdens de najaarscompetitie. Top dat jullie met zulke grote aantallen elke wedstrijd weer aanwezig zijn!
Ook willen we natuurlijk de toppers zelf bedanken voor hun plezier en inzet op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dit is voor ons ook de drijfveer om er veel tijd en energie in te steken. En Edwin bedankt voor het supersnel regelen van de vrachtauto. Super!

We starten 10 december met de zaalcompetitie en we kijken uit naar de voorjaarscompetitie. Eindelijk in de 2e klasse…..

Met vriendelijke sportgroet,
Harold & Harold