Musselkanaal vergeet zichzelf te belonen

Wilde Musselkanaal wat bij de onderste plaatsen vandaan komen dan was een overwinning op Zwartemeer welkom geweest. De danig gehavende Groenwitte formatie streed vooral de tweede helft bewonderingswaardig maar de fraaiste mogelijkheden werden onbenut gelaten. Zwartemeer scoorde nog wel een keer en zodoende wist de ploeg uit Klazienaveen een 3-2 zege te behalen.

Musselkanaal had een vijftal blessures en daardoor speelde A-junior Mathijs Fehrmann zijn eerste competitiewedstrijd in de hoofdmacht van Musselkanaal. Het was even puzzelen voor trainer Bernd van Bolhuis maar uiteindelijk stonden er wel veertien spelers op het wedstrijdformulier.
De eerste kans was voor Musselkanaal maar Robin Schmitz zag zijn schot, met buitenkant rechts genomen, net naast het doel van keeper Justin Verschoor gaan. De gasten namen geleidelijk het initiatief over en Musselkanaal had moeite om overeind te blijven. Nick Hoorn en Melroy Hemme hadden de openingstreffer kunnen maken maar keeper Arjan Scholte Aalbes was een sta in de weg. Knullig verdedigen bij de thuisclub leidde de openingstreffer van Zwartemeer in. Maurice Heine kon alleen op keeper Scholte Aalbes afgaan. De Musselkanaal keeper veroorzaakte echter een strafschop en Martin Bauerhuit zou het klusje wel even klaren. Scholte Aalbes stopte de strafschop echter maar had de pech dat de bal weer voor de voeten kwam van Bauerhuit, 0-1.Even later schoot Gezim Lulli de bal maar net naast. Musselkanaal kwam wat onder de druk vandaan en had de pech dat een prima kopbal van Rick Berends tegen de lat kwam. Een paar minuten voor de pauze mocht Zwartemeer een vrije trap nemen. Frank Hoving van Musselkanaal kopte heel ongelukkig de bal door en voor Heine was het niet moeilijk om de 0-2 te laten aantekenen.

Trainer Van Bolhuis reageerde door in de pauze Tjeerd Sikkema en Yordi van der Laan te vervangen door Marco Heeres en Mark Bos. Binnen zeven minuten had dit resultaat. Berends rondde eerst voorbereidend werk van Bos af en even later schoot hij de gelijkmaker binnen na fraai werk van Heeres. Niet veel later had Jordy Oost de 3-2 binnen kunnen schieten maar keeper Verschoor redde fantastisch, de bal kwam voor de voeten van Bos maar zijn schot werd net op tijd geblokt door Ruben de Munnik. Het offensief van Musselkanaal stagneerde wat en Zwartemeer kwam weer wat vaker voor het doel van de thuisclub. Halverwege de tweede helft speelde Heine zich vrij en zijn schot van ruim twintig meter verdween heel fraai in het doel van Musselkanaal, 2-3. Niet veel later kreeg Heeres het weer op zijn heupen, de voordeelregel werd prima toegepast door scheidsrechter Dijk maar met een katachtige redding bleef Verschoor opnieuw de situatie meester. Musselkanaal bleef het proberen en daardoor kregen de gasten ook nog wat kansjes maar de grootste waren voor Musselkanaal. Vier minuten voor het einde kreeg de thuisclub een uitgelezen mogelijkheid maar opnieuw was dit niet besteed aan Oost. Langzaam streek de tijd voorbij en het gelukte Musselkanaal niet meer om de misschien wel verdiende gelijkmaker nog te scoren. Harrie Gerdes ontving vlak voor het einde nog de rode kaart maar de tijd was te kort voor Musselkanaal om hiervan te profiteren. Trainer Bernd van Bolhuis vond dat zijn team zichzelf vergat te belonen. “In de eerste helft stonden we veel te nonchalant te verdedigen en bij die strafschop staan we gewoon te slapen. De wissels pakten goed uit maar jammer genoeg gingen we weer wat achteruit lopen en Zwartemeer profiteerde daar optimaal van. We hadden minimaal gelijk moeten maken maar maakten over de gehele wedstrijd bekeken net iets teveel slippertjes”. Zondag wacht Musselkanaal de belangrijke derby in Nieuw Weerdinge tegen TITAN.