Musselkanaal maakt het zich onnodig moeilijk tegen Sc.Stadskanaal

In de nacht van zaterdag op zondag hadden een aantal Stadskanaal aanhangers de doelpalen van Musselkanaal blauw geverfd. Hierbij was wel weer aangetoond dat de derby tussen de “Groenen” en “Blauwen” nog steeds leeft. Blijkbaar werkten de blauwe doelpalen als de bekende rode lap bij een stier want het was Musselkanaal dat vanaf de aftrap direct het initiatief zocht en Stadskanaal mocht doelman Royce Geerlings dankbaar zijn dat er niet gescoord werd. Musselkanaal was de betere ploeg en nam dan ook verdiend een 3-0 voorsprong maar wat maakte de thuisclub het zichzelf nog weer moeilijk. Stadskanaal kwam terug tot 3-2 en het had niet veel gescheeld of de gelijkmaker was ook nog gevallen. Gelukkig voor Musselkanaal scoorden de gasten niet meer en zodoende trokken zij aan het langste eind.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de vorige week overleden trainer Simon Zoetebier. Beide teams speelden met rouwbanden omdat Zoetebier bij beide clubs actief is geweest als trainer.
Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Tanja uit Oosterwolde zette Musselkanaal de gasten onder druk. Met meer geluk dan wijsheid hield keeper Geerlings zijn veste schoon in de beginfase. Rick Berends, Marco Heeres en Ruben Manning hadden Musselkanaal op voorsprong kunnen schieten. Stadskanaal kwam wat beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Musselkanaal kwam na ruim twintig minuten op voorsprong en dat was niet onverdiend te noemen. Robin Gerlach strafte geklungel van Rodney Romney af, keeper Geerlings wist eerst nog redding te brengen maar de bal kwam voor de voeten van Robin Schmitz en hij tikte de 1-0 tegen de touwen. Jordy Oost schoot een vrije trap uitstekend op het doel maar Geerlings redde opnieuw fraai. Stadskanaal stelde daar weinig tegenover, alleen Jeffrey Bakker snelde er op links een keer langs, in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal voor en hierdoor wist de Musselkanaal verdediging redding te brengen. Pal voor de rust sloeg even de vlam in de pan bij beide ploegen. Bakker meende keeper Arjan Scholte Aalbes van Musselkanaal nog even een trap na te geven en Ferdinand van der Sluis meende diezelfde Bakker nog even te moeten wegduwen. Het leverde Bakker direct rood op en Van der Sluis zijn tweede gele kaart. Beide spelers mochten zich douchen en beide teams konden met tien man verder.

Trainer Slor van Stadskanaal bracht twee nieuwe spelers in na de thee. Sten Vos en Roy Feiken mochten hun ploeg van nieuw elan voorzien. Hidde-Jan Hidding kreeg een goede kans op de gelijkmaker maar Scholte Aalbes redde. Niet veel later werd Berends de diepte ingestuurd door Jordy Oost en de hardwerkende spits van Musselkanaal rondde beheerst af, 2-0. Dertien minuten voor het einde scoorde Manning de 3-0. Geerlings zag er niet goed na een voorzet van rechts en Musselkanaal leek op rozen te zitten. Stadskanaal gaf zich nog niet gewonnen en Denny Feiken kopte fraai de 3-1 tegen de touwen. Musselkanaal was even de kluts kwijt en ging steeds meer achteruit voetballen, alle ballen werden maar lukraak weggetrapt en Stadskanaal rook zijn kans. Trainer Van Bolhuis schreeuwde dat zijn team eens wakker moest worden maar het leek tegen dovemans oren gericht. Eerst was het Pascal Kok die een grote kans liet liggen maar in de 90ste minuut was het Hidding die de 3-2 op het scorebord bracht. Tanja trok echter vijf minuten blessuretijd bij en daarin gebeurde nog van alles. Mark Bos kreeg tot twee keer toe de kans om zijn ploeg definitief naar de overwinning te schieten maar faalde beide keren. Hidding had de gelijkmaker op zijn schoen en Stadskanaal claimde tot twee keer toe een strafschop toen een aanvaller van de gasten werd neergelegd. Tanja wilde van niets weten en wuifde de protesten weg om even later voor het einde te fluiten. Over negentig minuten bekeken was de zege voor Musselkanaal meer dan verdiend omdat men veel meer inzet aan de dag legde dan een slap Stadskanaal. Onbegrijpelijk was het dan ook dat de thuisclub het zichzelf onnodig moeilijk maakte het laatste kwartier. In de strijd om de onderste plaatsen deed Musselkanaal dus uitstekende zaken door de 3-2 zege op Sc.Stadskanaal.