Musselkanaal opnieuw met lege handen

Assen – Tegen Asser Boys leed Musselkanaal alweer de vierde nederlaag op rij. Misschien had de Groenwitte formatie wel meer verdiend. Had zat Musselkanaal echter niet mee, bij de tweede treffer zag arbiter Jansen een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd en pal voor tijd werd er wel gescoord maar werd de treffer geannuleerd wegens duwen van een Musselkanaal speler. Het zat  Asser Boys deze zondag niet tegen en daardoor wonnen ze met 3-2.

Net als vorige week tegen Sleen begon Musselkanaal niet slecht aan de wedstrijd. In de beginfase waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. De eerste fout aan Musselkanaal kant werd echter direct afgestraft. Knullig balverlies leverde balbezit op voor Hamada Qasem, deze stuurde Rene Westerveen weg en de topscoorder van Asser Boys weet met zulke ballen wel raad, 1-0. De thuisclub was vanaf dat moment de bovenliggende partij. Musselkanaal had moeite met de opbouw en de spitsen werden maar amper bereikt. Asser Boys kreeg diverse kansen maar gescoord werd er niet. Halverwege de eerste helft werd een schitterende uithaal van Gerben Tammenga uit de kruising getikt door Arjan Scholte Aalbes. Even later moest Scholte Aalbes ten koste van een gele kaart redding brengen toen Westerveen dreigde door te breken. Pas na 33 minuten was er voor het gevaar voor het doel van Asser Boys toen een schot van Marco Heeres over het doel verdween. Ook de thuisclub kreeg nog een tweetal goede mogelijkheden maar gelukkig voor Musselkanaal stond het vizier niet goed gericht. Vlak voor de pauze was het nog bijna gelijk geworden maar keeper Marvin Bodde redde uitstekend op de inzet van Gerwin Schmitz.

Zat er vorige week waarschijnlijk een slaapmiddel in de thee van Musselkanaal deze keer heeft er waarschijnlijk peper ingezeten want Musselkanaal kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft. Al na twee minuten veroverde invaller Ferdinand van der Sluis de bal, gaf een perfecte voorzet op Rick Berends. Zijn kopbal raakte echter de lat maar de bal kreeg zo’n raar effect mee dat het tot verbazing van een ieder over de lijn ging, 1-1. Zeven minuten na de thee stond Musselkanaal zowaar op een voorsprong. Een corner van Robin Gerlach werd eerst weggewerkt, opnieuw ingebracht en toen was het Robin Schmitz die het beslissende tikje gaf, 1-2. Vanaf de 60 minuut begon Asser Boys steeds meer druk uit te oefenen en Musselkanaal had geluk dat een kopbal slechts de lat raakte. Twintig minuten voor het einde viel de gelijkmaker. Scheidsrechter Jansen negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, het was zeker wel twee meter buitenspel, maar Asser Boys mocht door gaan. Uit een scrimmage kwam de bal ongelukkig tegen de hand van Bas Dokter en de strafschop werd door Qasem benut, 2-2. Westerveen kreeg de kans op 3-2 maar Scholte Aalbes wist weer redding te brengen. Acht minuten voor het einde viel naar later bleek de winnende treffer. Westerveen kon middels een fraaie steekpass alleen op keeper Scholte Aalbes afgaan en net als in de eerste helft scoorde Westerveen nu ook weer, 3-2. Musselkanaal gooide alles naar voren om nog een gelijkmaker uit het vuur te slepen. Berends kreeg uit een voorzet van Gerlach de grootste kans maar de kopbal ging net over. In blessuretijd mochten de gasten vanaf twintig meter nog een vrije trap nemen. Gerlach plaatste zich achter de bal en de vrije trap ging via een verdediger van Asser Boys zowaar over de doellijn maar het gejuich verstomde direct omdat arbiter Jansen een overtreding in de muur had geconstateerd van Ferdinand van der Sluis. Zodoende won de thuisclub niet onverdiend met 3-2 maar zelfs aan Asser Boys kant waren ze mening dat het hun niet had tegen gezeten. Musselkanaal bleef echter voor de vierde keer op rij met legen handen. Het vertoonde spel moet echter wat zelfvertrouwen geven voor de derby van aanstaande zondag tegen Stadskanaal.