Musselkanaal dames 1 winnen topper tegen de koploper

Zaterdag 1 oktober stond de wedstrijd van de nr 5 Vv Musselkanaal tegen gedeeld koploper Muntendam op de planning.

Zoals al sinds de start van de competitie moet er elke zaterdag behoorlijk gesleuteld worden aan de opstelling. Dit vanwege blessures en werk. Onze keepster Marlinde Mensen al 3 weken geblesseerd, Lisa Brul al 4 weken rust i.v.m. een liesblessure, Leonie Mensen voorlopig niet inzetbaar en Sandra Bos door haar werk vaak niet beschikbaar. Dus houden we van de 17 maar 13 speelsters over. En dan nog de niet helemaal fitte speelsters die noodgedwongen gewoon aan de bak moeten. Kortom niet de meest ideale omstandigheden!
Maar wat al zo vaak gebleken is beschikt deze groep over een fantastische mentaliteit en saamhorigheid.
De wedstrijd tegen Muntendam was er een van een goed niveau waarbij te prijzen viel dat onze dames enorm volwassen gespeeld hebben. En zich daarbij niet lieten beïnvloeden door het zeer zwakke optreden van de scheidsrechter en het af en toe behoorlijk gefrustreerd gedrag van enkele tegenstandsters.

De eerste minuten leek Muntendam gas te gaan geven en ons onder druk te zetten. Maar de verdediging onder leiding van Mirjam Plaggenborg stond als een huis. Na de eerste dadendrang van de thuisploeg nam Musselkanaal het heft in handen en na een half uur spelen stond er door doelpunten van Elisabeth Peters, Mandy Braakman en Manouk Potze dik verdiend 0-3 op het scorebord. Hierna dacht de scheidsrechter de thuisploeg maar te gaan helpen en gaf een strafschop na een overigens perfecte sliding van Elisabeth Peters. Iedereen aan de kant stond verbijsterd te kijken dat de jonge knul in het zwart de bal op de stip legde…….de 1-3 was hiermee een feit. In de rust gewaarschuwd voor de eerste 15 minuten na rust……..maar Muntendam kreeg er niet eens de kans voor omdat onze dames gewoon de draad weer oppakten. Muntendam kwam uiteindelijk toch terug in de wedstrijd omdat de scheidsrechter een overtreding op onze keepster niet wilde zien waardoor het 2-3 werd en daarmee de spanning toch weer terugkeerde. Maar de enorme discipline van onze meiden gaf uiteindelijk de doorslag. Met iets geduldiger spel had de score zelfs veel hoger uit kunnen vallen. Paal en lat zaten ook in de weg. Een paar minuten voor het eind maakte Nadieh Hoitzing door goed doorzetten van Mandy Braakman de verlossende 2-4! Hiermee de 3 punten terecht verdiend meenemend naar Musselkanaal.

Nogmaals dames een topprestatie waarbij discipline, saamhorigheid en vastberadenheid een lust voor het oog waren!!

De staf.