Het is weer begonnen

Afgelopen zaterdag en zondag zijn de eerste bekerwedstrijden van het nieuwe seizoen (2016-2017) alweer gespeeld. Zes teams van Musselkanaal kwamen in actie. Als eerste kwam Musselkanaal JO13-1 in actie in Zuidwolde tegen SJO JVZ JO13-1. Ondanks een voorsprong van 5-3  werd het uiteindelijk een verdienstelijk  5-5 gelijkspel. Musselkanaal JO17-1 speelde ook eerst een uitwedstrijd en wel tegen Hoogezand JO17-2. Het werd een eenvoudige 5-1 zege.Musselkanaal JO19-1 kwam in actie tegen Noordster JO19-1. Waar vorig jaar nog met 10-1 van werd verloren in het bekertoernooi was er nu een zege van 4-1 van Musselkanaal. Dat de dames wonnen van Asser Boys VR1 kunnen jullie hiernonder lezen.
Op zondag kwam het tweede in actie tegen Valthermond 3. Het eindresultaat was een 1-1 gelijkspel. 's Middags kwam Musselkanaal 1 in actie tegen SVBC uit Barger Compascuum. Na twee keer een voorsprong, door treffers van Jordy van der Laan en Rick Berends werd het uiteindelijk 2-2. Bij de stand 1-0 voor Musselkanaal stopte keeper Arjan Scholte Aalbes nog een strafschop. Drie keer winst en drie keer gelijk dus. Dinsdagavond 23 augustus gaat de bekerstrijd verder met thuiswedstrijden van Musselkanaal 1 tegen Wedde 1, aanvang:20.00 uur en Musselkanaal JO19-1 tegen Stadskanaal JO19-2, aanvang:18.45 uur.
Wat verder opvallend was, is het grote aantal kaarten aan Musselkanaal kant. Er werden vijf gele kaarten uitgereikt aan Musselkanaal spelers en er viel helaas zelfs twee keer rood te noteren. Een van de trainers werd achter de afrastering gestuurd door de scheidsrechter. Totale schade aan boete's bedraagt 142,00 euro en waarschijnlijk een drietal schorsingen. Hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van het seizoen. De sportiviteitsprijs 2016/2017 kunnen we helaas alweer vergeten!!