Kampioenschap en nacompetitie

Musselkanaal VR 1 is zonder zelf te spelen kampioen geworden in de vierde klasse 09. De enige overgebleven concurrent ST.Beilen/Fit Boys VR1 verspeelde hun laatste kans door met 2-2 gelijk te spelen tegen NKVV/Germanicus/CSVC. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand elf punten. Musselkanaal VR 1, trainer en staf van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Een fraaie prestatie, als promovendus direct weer kampioen geworden en nu op naar de derde klasse.

Het was natuurlijk een geweldig weekend voor de VV Musselkanaal. Musselkanaal C1 werd zaterdag kampioen. Na een spannende strijd met Dalen B1 lukte het Musselkanaal B1 net niet om kampioen te worden in de eerste klasse. Aangezien ze als tweede zijn geeindigd en ook de eerste periode pakten mogen ze in de nacompetitie strijden voor promotie naar de Hoofdklasse. Eerste tegenstander is MSC B1 uit Meppel. A.s donderdag 12 mei is de eerste wedstrijd. Thuis om 19.00 uur wordt er afgetrapt.

Tot grote verrassing plaatste ook Musselkanaal A1 zich voor de nacompetitie. Nadat de eerste doelstelling was om niet te degraderen bleek al snel dat er meer in zat. In de laatste acht wedstrijden werden maar liefst 21 punten gehaald en zo werd men keurig vierde in de eindrangschikking. Men nam zodoende de periode over van kampioen Rolder Boys. Musselkanaal moet zaterdag 14 mei aantreden voor de eerste wedstrijd. Thuis om 14.30 uur speelt men tegen GRC Groningen A1.

Ook Musselkanaal 2 plaatste zich voor de nacompetitie.. Na een keurige tweede competitiehelft mag men ook nog strijden voor promotie. Het tweede hoeft maar twee wedstrijden te spelen om promotie. Tegen Velocitas 2 uit Groningen mag men in een uit en thuisduel uitmaken wie naar de tweede klasse promoveert. Zondag 15 mei speelt men 10.30 uur in Groningen. (Naast het gebouw van de Gasunie en vlak bij de drafbaan)

Het worden dus drukke tijden voor Wessel Woortman en zijn begeleiding.
Alle teams heel veel succes in de strijd om promotie.

Als laatste willen we natuurlijk het eerste heel veel succes wensen in de strijd om klassenbehoud. Door de zege van 1-0 (Jeroen Drenth) op Zuidwolde en de nederlaag van CEC is rechtstreekse handhaving nog mogelijk. Zondag 15 mei om 14.00 uur speelt men tegen CEC in Emmer Compascuum. Bij winst speelt Musselkanaal volgend weer in de derde klasse. Bij gelijkspel of verlies volgt er nacompetitie tegen Weerdinge of tegen de winnaar van Bargeres-Sweel.