Bezoek ons ook op social media:

Heerlijke zoete overwinning op Valthermond A1

 

Nadat vorige week na een 2-0 achterstand ONR A1 met 4-2 werd verslagen was het afgelopen zaterdag de dag van de derby: Valthermond A1 – Musselkanaal A1.
Thuis werd nog met 3-1 verloren maar na de overwinning tegen ONR was het zelfvertrouwen aanwezig om onder leiding van Henk Honken, Lars Becker en Jan Norder, de drie punten mee naar huis te nemen.
Vanaf de eerste minuut werd Valthermond onder druk gezet en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansjes kwamen. Na twintig minuten ontfutselde Rik Potze de bal van de tegenstander en deze werd overgenomen door Rolf Kayser die vanaf de zestien meter met links uithaalde en de bal in de linker benedenhoek zag verdwijnen, 0-1. Musselkanaal bleef druk zetten en dit resulteerde in een grote kans voor Niek Bos echter zijn inzet werd prima door de keeper tot corner verwerkt. Daarna werd nog de lat en de paal geraakt. Ook Valthermond kreeg nog een prima kans maar Luuk Zwiers reageerde prima op de inzet. De bedoeling was om met de 1-0 voorsprong te gaan rusten echter een Valthermond aanvaller dacht daar anders over en scoorde onverwacht uit een uitval de 1-1.

Direct na rust kwam Musselkanaal op een terechte 2-1 voorsprong nadat een vrije trap van Roben Eikens door een Valthermond speler in eigen doel werd gewerkt. Valthermond ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en die viel uit de kluts na een afgeslagen vrije bal. Musselkanaal leek niet tevreden met een punt en zocht weer de aanval. Niek Bos werd alleen op de keeper afgaand net voor de zestien meter onderuit gekegeld en dit resulteerde in een rode kaart en vrije trap. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Rik Potze, 2-3.
De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, de meeste duels bleef men winnen, verdedigend gaf men niets meer weg, sterker nog, kansen op een grotere overwinning waren zeker aanwezig. Musselkanaal staat nu steviger in de middenmoot en ongetwijfeld willen de spelers deze positie vasthouden en de komende weken met elkaar de strijd willen blijven aangaan. 

Wij steunen:

Sponsoren: