Voorlopige indeling seizoen 2019-2020

Musselkanaal, 21 juni 2019

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2019-2020

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2019-2020 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijving van en naar verenigingen. Vanaf dat moment is eigenlijk pas duidelijk hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven.

Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief.  De A-selectie bestaat komend seizoen uit 19 spelers en ook de  B-selectie uit 19 spelers. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben allen weer voldoende manschappen om met een gerust hart aan de competitie te beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er alle vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams, bij Dames I zijn er een aantal speelsters bijgekomen zodat het elftal goed van start kan gaan in de 3e klasse. Dames II bestaat uit een zevental en zal op een aantal vrijdagavonden in actie komen.

Bij de jeugd zijn komend seizoen in eerste instantie 13 teams actief, 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 1x JO13, 2x JO12, 2x JO11, 1x JO10, 2x JO9 en 1x JO8. Nieuw dit seizoen bij vv Musselkanaal is de start van JO10 en JO12 teams die respectievelijk 6x6 en 8x8 gaan spelen, de KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. We zijn dan ook verheugd dat vv Musselkanaal naast de JO19/17 en 15 alle leeftijdscategorieën vanaf JO8 tot en met JO13 kan aanbieden.

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen.  De JO8, JO9 en JO10 spelen met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Vanaf het seizoen 2018 -2019 zijn de onder 11 en onder 12 pupillen gestart met het spelen van 8 tegen 8 wedstrijden op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). In tegenstelling tot de onder 8, 9 en 10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een fijne vakantie toegewenst.

Namens de technische commissie,

Milan Orsel [JO8], Manouk Potze [JO9], Richard Kuper [JO10/11/12],  Harold Corzaan [JO13 en JO15], Jeroen Drenth [JO17 en JO19], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames], Bert de Vries [Keepers] en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling