FC Ter Apel’96 pakt belangrijke punten tegen Musselkanaal

Musselkanaal - Voor de tweede keer dit seizoen stond de derby tussen Musselkanaal en Ter Apel’96 op het programma. Waren het in Ter Apel nog de sneeuw en kou die bijna parten speelden, in Musselkanaal niets van dat. Integendeel, de warmte speelde zondagmiddag een grote rol. Ter Apel’96 leek daar eerst het minste last van te hebben want het kwam verdiend op een voorsprong, de thuisclub maakte echter al snel weer gelijk en toen het in de tweede helft op voorsprong kwam leek een stunt opnieuw mogelijk. Echter het was Jordy Weggemans die het goudhaantje werd voor de gasten door tweemaal te scoren en zijn ploeg alsnog de volle winst bracht. FC Ter Apel’96 blijft zodoende in de race om de bovenste plaats en Musselkanaal moet door de nederlaag nog steeds naar onderen kijken.

Ruim vierhonderd toeschouwers hadden de weg naar de Parklaan gevonden om te kijken of Musselkanaal opnieuw voor een verrassing kon zorgen tegen mede koploper FC Ter Apel’96. De beginfase was voor de gasten zonder tot echte kansen te komen. In de 17e minuut nam FC Ter Apel’96 een voorsprong toen een voorzet van links prima werd ingetikt door Jeroen Schoonbeek, doelman Noah Sahetapy redde nog bekwaam maar de bal kwam voor de voeten van Arjan Heeres en dat betekende 0-1. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de gasten verdediging, doelman Rudy Bergman zag er ook niet goed uit en Rolf Kayser schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vanaf dat moment was Musselkanaal de wat betere ploeg en het kreeg ook wel wat kansen maar Bergman stond nu steeds op de goede plek.

Trainer Woortman wisselde in de pauze Lennart Fehrmann voor Robin Gerlach. Hij verwachtte een aanvallend FC Ter Apel’96 en probeerde zo van de snelheid van Gerlach te profiteren. Gerlach snelde er ook een paar keer langs maar de voorsprong kwam door een actie van Bjorn Banus. Deze probeerde Rick Krops te omspelen en Krops maakte daarbij hands en de goed leidende scheidsrechter Lubberts kon niet anders dan naar de stip wijzen. Kayser zou het klusje even klaren maar Bergman wist de bal te pareren, hij had de pech dat de bal weer het veld in ging en toen wist Kayser wel raad met de bal, hoog en hard schoot hij zijn team op een 2-1 voorsprong. Wilden de gasten nog wat bereiken dan moest het aanvallen en dat gebeurde ook. Musselkanaal werd steeds verder de verdediging ingedrukt maar vooralsnog hield het stand. Een vrije trap van Patrick Bults werd met moeite gekeerd door Sahetapy. Halverwege de tweede helft mocht FC Ter Apel’96 een hoekschop vanaf rechts nemen. De bal zeilde voorbij het doel van de thuisclub maar werd weer voor het doel gekopt door Bults en daar stond Jordy Weggemans volkomen vrij en hij kopte de bal uitstekend in de verste hoek, 2-2. Musselkanaal vreesde het ergste en helaas werd dat bewaarheid. Veertien minuten voor het einde mochten de gasten weer een vrije trap nemen. Het was Bults die de bal hoog voor het doel slingerde, Jordie Teuben kopte de bal volkomen verkeerd bijna in zijn eigen doel, met een uiterste krachtsinspanning redde keeper Sahetapy nog wel maar de bal kwam voor de voeten van Weggemans en hij smaakte het genoegen om zijn ploeg op een 3-2 voorsprong te schieten. Protesten van Musselkanaal kant omdat de keeper gehinderd zou zijn maar Lubberts wuifde de protesten weg. Er restte Musselkanaal nog een klein kwartier maar de kracht ontbrak om het FC Ter Apel’96 nog echt moeilijk te maken. De betere kansen waren zelfs nog voor de gasten maar Emiel Seigers faalde jammerlijk. In blessuretijd kreeg Kayser nog een klein kansje maar zijn schot werd op tijd geblokt. Al met al een verdiende voor het team van Koen Feijen. De gasten blijven de race met WKE’16 en EMMS zo volhouden. Musselkanaal moet naar beneden blijven kijken maar zag hun concurrenten, op Ruinerwold na, ook allemaal verliezen. “Mijn jongens hebben er hard voor gevochten, maar vanaf de gelijkmaker zag je dat wij er doorheen zaten en begon de warmte zijn tol te eisen. Vooral in de eerste helft deden we het prima, in de tweede helft had ik gehoopt meer van de ruimte te profiteren die FC Ter Apel’96 zou geven. Ik denk dat zij terecht hebben gewonnen”, aldus trainer Woortman. FC Ter Apel’96 speelt aanstaande zondag de topper tegen EMMS en Musselkanaal speelt in Weerdinge tegen de gelijknamige club.