Bezoek ons ook op social media:

Musselkanaal duwt CEC naar laatste plaats in 3C

Emmer-Compascuum - Op sportpark de Runde in Emmer Compascuum stond zondag de uiterst belangrijke wedstrijd tussen CEC en Musselkanaal op het programma. De gasten deden uitstekende zaken door met 1-0 te zegevieren. Erg best was het niet wat beide ploegen lieten zien, CEC had wellicht meer verdiend maar als de mooiste kansen niet worden benut en de tegenstander scoort wel een keer dan is de overwinning van Musselkanaal snel verklaart.

Al in de eerste minuut was het bijna raak voor CEC maar gelukkig voor Musselkanaal schoot Leon Harms in het zijnet. “Zijn we nu wakker”, reageerde trainer Wessel Woortman geërgerd naar zijn manschappen. Na zeven minuten het eerste gevaar van Musselkanaal toen een kopbal van Aron Berends tegen de lat aankwam. CEC was in de beginfase de minst slechte ploeg en had na twaalf minuten de pech dat een uitstekende actie van Fabian Scherpen geen doel trof. Scherpen speelde zich goed vrij maar zijn schot ging via de binnenkant paal en toen achter doelman Noah Sahetapy langs net voor de andere paal langs. Een aantal minuten later greep Gerwin Schmitz net op tijd in voor Harms kon in schieten. In de 27ste minuut was het Sahetapy die fraai redde na weer een actie van Scherpen. Even later stond Musselkanaal bij een ingooi van CEC weer te dromen toen Schmitz Scherpen de voet dwars zette. Heel CEC wilde een strafschop terwijl Musselkanaal er niets bijzonders in zag. Scheidsrechter Joop Brussen, die het deze wedstrijd beslist niet moeilijk had, liet gewoon doorspelen. Na een half uur eindelijk eens een kans aan de andere kant. Berends stuurde Rolf Kayser fraai de diepte in maar het schot van Kayser was veel te wild en ruim over. Een minuut of tien voor de pauze een lelijke botsing tussen Schmitz en Scherpen. Schmitz kon doorspelen maar Scherpen moest met een blessure aan de mond het strijdtoneel verlaten. Jordy Eggengoor was zijn vervanger. Net voor de rust mocht Musselkanaal op ruim twintig meter voor het doel nog een vrije trap nemen maar de ingeschoten bal door Kayser werd een simpele prooi voor doelman Gerben Springer.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Bjorn Banus ten kostte van Jeroen Ots in te brengen. Hij wilde wat meer druk naar voren brengen en na amper een minuut had dit ook al bijna resultaat. Kayser zag zijn schot echter gekeerd door Springer. Musselkanaal was in het begin van de tweede helft zelfs de iets betere ploeg en na een uur spelen resulteerde dit in een treffer. Aan de rechterkant liet Lennart Fehrmann zijn directe tegenstander de hielen zien en wat volgde was een voorzet. In een mêlee van spelers leek CEC redding te brengen maar uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Kayser en de topscorer van Musselkanaal knalde de bal binnen de palen, 0-1. De strijd ging verder gelijk op en grote kansen kregen beide teams dan voorlopig ook niet meer. Tien minuten voor het einde mocht CEC een vrije trap nemen door Nick Veenstra en dit was het sein voor een slotoffensief van de thuisclub. Sahetapy wist de bal uit de doelmond te stompen en wat volgde waren zes corners achter elkaar. Het leverde soms hachelijke momenten op voor het doel van Musselkanaal maar de bal ging er niet in. Bij een van de corners zwijnde Musselkanaal dat de bal via het hoofd van Tom Rengers tegen de lat aankwam. Nogmaals mocht Veenstra een vrije trap nemen maar opnieuw bleef de Musselkanaal keeper overeind. CEC bleef het de laatste minuten proberen maar de gasten verdediging gaf geen krimp meer. Na het laatste fluitsignaal gingen de handjes bij Musselkanaal dan ook de lucht in en liet men CEC met een flinke kater achter. Musselkanaal pakte drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en CEC daalde af naar de laatste plaats in 3C. Door het verschil in gespeelde wedstrijden is de stand nog steeds wat onoverzichtelijk. Trainer Woortman was na afloop heel reëel: “De drie punten zijn binnen, laten we het spel van vandaag maar snel vergeten. Wij krijgen twee uitgespeelde kansen en benutten er eentje en zij kregen wel acht kansen maar benutten er geen van. Het was niet onze beste wedstrijd maar dat zijn we volgende week al weer vergeten. Wij kunnen beter en hopelijk zien we dat volgende week tegen koploper FC Ter Apel’96”.   

Wij steunen:

Sponsoren: