Zwaarbevochten zege van Musselkanaal op Sleen

Musselkanaal – De belangen waren groot vanmiddag bij de wedstrijd in de kelder van de derde klasse C tussen Musselkanaal en Sleen. Beide teams konden de punten heel goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie. De ruim honderd toeschouwers die aanwezig waren zagen geen al te beste wedstrijd. Musselkanaal kwam al snel op voorsprong maar verzuimde al voor rust het danig gehavende Sleen op een ruimere achterstand te zetten. In de tweede helft riep Musselkanaal het onheil over zichzelf af. Eerst wist Wouter Eiting van elf meter niet te scoren maar zeven minuten voor het einde maakte hij zijn misser dan toch nog goed door de 1-1 op het scorebord te brengen. Toch trok de thuisclub nog aan het langste einde toen Rolf Kayser twee minuten voor het einde zijn tweede treffer scoorde. Over de gehele wedstrijd bekeken misschien wel verdiend maar voor Sleen was het sneu dat het vlak voor tijd een punt misliep.

Weer moest Musselkanaal uitwijken naar het kunstgras. Dat veld was prima bespeelbaar in tegenstelling tot het hoofdveld. Doordat de wedstrijd opnieuw doorging heeft Musselkanaal inmiddels wel de meeste wedstrijden gespeeld in 3C. De regel om verplicht uit te wijken veroorzaakt zo wel een enorm verschil in gespeelde wedstrijden. De Groenwitten staan door de zege tegen Sleen inmiddels dan wel bovenaan in het rechterrijtje maar hebben maar liefst vier wedstrijden meer gespeeld dan Ruinerwold.
Sleen begon zoals gezegd danig gehavend aan het duel met Musselkanaal. Een flink aantal dragende spelers hebben langdurige blessures en trainer Reinoud Haak moet dit noodgedwongen oplossen door jongens uit de JO-19 mee te laten spelen. Het waren zowaar de gasten die de eerste grote kans kregen maar de kopbal van Arjan Goeree werd na vijf minuten prima gekeerd door Noah Sahetapy. In de tiende minuut was het aan de andere kant wel raak. Aron Berends gaf vanaf rechts een prima voorzet en het was Rolf Kayser die de bal tegen de touwen schoot,1-0. Twee minuten ging Robin Gerlach er aan de linkerkant weer vandoor maar Sleen had geluk dat de bal op de paal belandde. Musselkanaal bleef de betere ploeg in de eerste helft maar de kansen werden niet benut. Lennart Fehrmann schoot net naast, Kevin Oosting raakte van grote afstand de lat en even later raakte Jordie Teuben uit een corner ook de lat. De ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
In de pauze hamerde trainer Wessel Woortman er op dat het wat feller moest bij de thuisclub. Musselkanaal begon ook goed aan de tweede helft maar Kayser miste en Berends had de pech dat zijn schot tegen de paal belandde. Halverwege had Fehrmann de wedstrijd moeten beslissen maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Thom Veuger. De strijd bleef spannend en Sleen geloofde steeds meer dat een succesje er nog inzat. Musselkanaal riep het onheil over zichzelf af. Het liep steeds meer achteruit en een kwartier voor het einde kreeg het de rekening gepresenteerd. Aanvoerder Gerwin Schmitz trok Mark Dekker in het strafschopgebied al of niet onderuit maar scheidsrechter Joop de Vries was resoluut en wees naar de stip. Eiting kreeg de mogelijkheid om de ploegen op gelijke hoogte te brengen maar net als in de heenwedstrijd stopte Sahetapy nu ook weer de strafschop van Sleen. Nog geen twee minuten later kreeg Sleen een grote kans middels invaller Mahad Abdi. Sahetapy redde echter bekwaam, een enorme scrimmage volgde maar de thuisclub bleef overeind. Zeven minuten voor het einde gelukte het Sleen toch op gelijke hoogte te komen. Eiting, stond geen buitenspel, kon alleen op het doel afgaan en hij schoot beheerst binnen, 1-1. Het pleit voor Musselkanaal dat het toch weer de aanval zocht. Waar het tegen Raptim vlak voor het einde de boot inging trok het nu aan het langste einde. Kayser werd goed in de voeten aangespeeld, draaide bij zijn tegenstander weg en knalde de bal achter de kansloze Veuger. Drie zwaarbevochten punten voor de thuisclub maar daar maalde na afloop niemand van Musselkanaal om. In de strijd om de onderste plaatsen waren ze meer dan welkom. Komende zondag komt WKE’16 op bezoek in Musselkanaal.