Uitstekend begin van Musselkanaal op Protos Weering zaalvoetbaltoernooi

Zaterdagavond 22 december was het dan weer zover dat Musselkanaal, na een jarenlange afwezigheid, aan mocht treden op misschien wel het bekendste zaalvoetbaltoernooi in de regio, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). Musselkanaal moest aantreden in Emmer Compascuum, in sporthal de Klabbe. De eerste wedstrijd was tegen Spcl Roswinkel, met 5-2 werd er gewonnen. De volgende tegenstander was CEC. Ondanks dat Musselkanaal drie keer op een voorsprong kwam wer er toch met 5-3 verloren. De derde wedstrijd was het sleutelduel in deze poule en daarin moest ook nog eens afgerekend worden met Stadskanaal. In een enerverend duel was Musselkanaal de sterkere in de derby. Met 5-3 wist Musselkanaal te winnen. Winst in de laatste wedstrijd tegen de Treffer'16 zou de volgende ronde betekenen. Musselkanaal stond al snel op achterstand maar wist uiteindelijk met 4-1 te winnen. De volgende ronde was binnen. Omdat Stadskanaal en CEC de laatste wedstrijd tegen elkaar gelijkspeelden werd Musselkanaal zowaar poulewinnaar in poule R. Gerwin Schmitz werd ook nog eens topscoorder met 6 treffers.

Dit alles betekent dat Musselkanaal op donderdag 27 december mag aantreden in de volgende ronde van het PWZ toernooi. In sporthal de Eendracht te Zwartemeer (de hal van handbalclub Hurry Up) zal het dan de degens kruisen met achtereenvolgens Drenthina, Hoogeveen (zon), CSVC en HOC. Hoogeveen is natuurlijk de favoriet maar verder moeten er toch mogelijkheden zijn. Musselkanaal heeft het weer getroffen met het speelschema. Ze spelen wedstrijd 3, 5, 7 en 9. Als laatste beginnen en iedere keer een wedstrijd pauze. Wil je een mooi plekje op de ongetwijfeld volle tribunes dan er wel al om 18.00 uur zijn!!