Bezoek ons ook op social media:

Rode lantaarndrager Musselkanaal wint dik verdiend van koploper FC Ter Apel'96

Ter Apel – Ondanks de sneeuwval kon er wel worden gevoetbald tussen FC Ter Apel’96 en Musselkanaal. Met vereende krachten was ’s ochtends het kunstgrasveld van de thuisclub sneeuwvrij gemaakt en kon er prima worden gespeeld. De bovenste tegen de onderste in de derde klasse C mochten het vanmiddag doen onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Martin Wever. Musselkanaal trok aan het langste einde en gezien de gehele wedstrijd was het ook nog eens dik verdiend dat de punten mee terug gingen naar Musselkanaal.

In de ochtenduren werd menigmaal de vraag gesteld of de wedstrijd tussen FC Ter Apel’96 en Musselkanaal wel door zou gaan. De vele sneeuwval had het veld eigenlijk onbespeelbaar gemaakt maar een flink aantal vrijwilligers stak de handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat het veld om 14.00 uur prima bespeelbaar was. Waarom de koploper in de eerste helft zo lauw acteerde zal voor altijd een vraag blijven maar feit was dat Musselkanaal uitstekend aan de wedstrijd begon en de thuisclub op felheid afstrafte. Na vijf minuten opende Musselkanaal al de score. De razendsnelle Aron Berends flitste langs zijn directe tegenstander Tim Kleinenberg en de voorzet werd prima binnen geschoten door Rolf Kayser. Musselkanaal bleef het eerste kwartier veruit de betere ploeg maar plots was het toch de thuisclub wat een prima mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Patrick Bults kon alleen op keeper Noah Sahetapy afgaan maar de jonge Musselkanaal keeper bleef fier overeind. Na een half uur was het Musselkanaal dat weer een kans kreeg maar Kevin Oosting miste na goed voorbereidend werk van Kayser. Niet veel later kreeg Robin Gerlach het op zijn heupen. Zijn fraaie voorzet werd uitstekend ingekopt door Kayser maar de redding van Rudy Bergman was voortreffelijk. Kayser kreeg in de rebound nog een herkansing maar stuitte toen op een been van een Ter Apel verdediger. Na 37 minuten moest Musselkanaal verdediger Ruben Manning tot twee keer toe redding brengen en vooral bij de tweede poging zag menig Ter Apeler een overtreding. Scheidsrechter Wever stond er bijna met de neus bovenop en zag in de actie van Manning geen overtreding. Vlak voor de pauze snelde Berends er weer tussenuit na een pass van Kayser maar in plaats van de bal voor te geven schoot hij zelf maar de bal ging ruimschoots voorlangs. Even later gingen de teams met een 1-0 voorsprong voor Musselkanaal de pauze in en basis van het vertoonde spel was de voorsprong van de gasten meer dan verdiend.

Al in de eerste minuut van de tweede helft was er al weer een kans voor Musselkanaal maar Gerlach kwam net te kort op een voorzet van rechts. FC Ter Apel’96 bood meer tegenstand en na 52 minuten lag de gelijkmaker in het doel. Een corner vanaf de rechterkant werd uitstekend ingekopt door Jordy Veninga. Niet veel later liet Jeroen Schoonbeek zich binnen de zestien vallen en volkomen terecht kreeg hij de gele kaart. Trainer Woortman moest noodgedwongen wisselen. Gerlach kreeg last van de hamstring en zijn vervanger was Lennart Fehrmann. Niet veel later was diezelfde Fehrmann heel belangrijk voor de gasten. Kevin Oosting kreeg de bal op links goed mee, wat volgde was een prima bal op Fehrmann en deze was sneller dan zijn directe tegenstander en tikte de bal langs de kansloze Bergman, 1-2. Diezelfde Bergman ging een tiental minuten later lelijk in de fout toen hij heel ver zijn doel uitkwam en de bal verspeelde. Kayser probeerde het van grote afstand maar het schot was te zacht en Veninga kon op tijd redding brengen. Even later knalde Kayser een vrije trap in de handen van Bergman. Met nog een minuut of tien te spelen gooide Ter Apel’96 alles naar voren. Vier minuten voor het einde kreeg het op twintig meter van het doel van Musselkanaal een vrije trap. Bults plaatste de bal fraai in de linkerbenedenhoek maar met een uiterste krachtsinspanning bracht Sahetapy met de voeten redding. Een minuut later een enorme klutssituatie voor het doel van Sahetapy. De bal leek over de doellijn te verdwijnen maar Gerwin Schmitz bracht net op tijd redding. Musselkanaal kreeg veel ruimte in de laatste minuten maar wist daar ook niet meer van te profiteren. In de ruim bemeten blessuretijd gelukte bij de thuisclub ook weinig meer en zodoende kon Musselkanaal drie heel belangrijke punten bijschrijven.
“Musselkanaal heeft op karakter gewonnen”, was vooral de analyse van FC Ter Apel. Een derby maakt waarschijnlijk wat meer krachten los bij Musselkanaal en niet alleen op karakter maar soms ook met goed voetbal was het de meerdere van de thuisclub. Vooral op basis van de eerste helft was de overwinning meer dan terecht. FC Ter Apel’96 bood de tweede helft wat meer tegenstand maar Musselkanaal was niet onder de indruk van het spel van de koploper. De ploeg die onderaan stond in de derde klasse C stijgt door deze zege een tweetal plaatsen en heeft zowaar weer de aansluiting met een flink aantal teams net boven hun.
Musselkanaal kan zich opmaken voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Raptim op 20 januari 2019.

Wij steunen:

Sponsoren: