Bezoek ons ook op social media:

Wederom forse nederlaag voor Musselkanaal

Musselkanaal - Dat het een moeilijke wedstrijd voor Musselkanaal zou worden hadden velen al verwacht, de thuisclub miste maar liefst vijf spelers wegens blessures, maar dat het zo’n kat en muis spelletje werd was nou ook weer niet verwacht. Eigenlijk was het na elf minuten al weer bekeken, EMMS leidde toen al met 2-0. Het werd nog even spannend door een treffer van de thuisclub maar toen het vijf minuten later 1-3 werd was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met de uiteindelijke 1-5 nederlaag kwam Musselkanaal nog genadig weg.

De welbekende winkelweek van Musselkanaal staat meestal garant voor weinig punten bij de thuisclub. Dit jaar was dat ook weer zo, twee forse nederlagen dit jaar. Vorige week kansloos verlies tegen Dalen en nu een kansloos verlies tegen EMMS. Misschien had de winkelweek inderdaad invloed op het spel van Musselkanaal maar feit is ook dat Musselkanaal tegen twee teams speelde die een alleraardigst spelletje op de grasmat legden. Vanaf het begin waren de gasten uit Slagharen de bovenliggende partij. Na tien minuten was het raak. Glenn ter Wielen was een ware plaag voor de Musselkanaal verdediging en hij tikte beheerst de 0-1 achter doelman Noah Sahetapy. Nog geen minuut was het ook al 0-2. Namens de thuisclub ging Jeroen Ots in de fout en Yuri Hertsenberg wist met deze kans wel raad. Na een kwartier kwam Musselkanaal wat beter in  het spel en zowaar na 25 minuten kwam de aansluittreffer. Robin Gerlach speelde zich aan de rechterkant prima vrij en zijn voorzet werd binnengelopen door Nick Schoenmaker. Niet al te snel daarna stelde EMMS al weer orde op zaken. Matthijs Boeijing liet zich veel te gemakkelijk uit spelen door Glenn ter Wielen en deze schoot de bal fraai in de verste hoek, 1-3. Musselkanaal kreeg nog een goede  kans op de 2-3 maar de voorzet uit een vrije trap van Robin Gerlach werd door Gerwin Schmitz tegen de lat gewerkt. Niet veel later floot de prima leidende Daniël Dorgelo voor het rustsignaal.
De tweede helft was niet meer van een bijster hoog gehalte. Musselkanaal ontbeerde de klasse om terug te komen in de wedstrijd en EMMS geloofde het eigenlijk wel. Het spande zich niet bovenmatig meer in maar kreeg nog wel diverse kansen. De 1-4 kwam voort uit een corner van Musselkanaal. De bal werd door EMMS naar voren geplaatst en razendsnel werd Jord Anbergen instelling gebracht. Deze was veel sneller dan invaller-keeper Jaron Dam en Anbergen kon simpel intikken, 1-4. Gerwin Schmitz zag een kopbal net naast gaan maar verder kwam Musselkanaal ook niet. In de laatste minuut was het opnieuw Anbergen die scoorde en zodoende de eindstand op 1-5 bracht. Een uitslag waarmee de thuisclub eigenlijk nog best tevreden mee kon zijn. Als de gasten wat nauwkeuriger in de afronding waren geweest was een hogere uitslag zeker mogelijk geweest.
De Musselkanaal supporters werden vandaag flink teleurgesteld. Het leek eigenlijk nergens op. De inzet die er bijvoorbeeld tegen WKE wel was ontbrak vandaag volledig. Het hing als los zand aan elkaar. Musselkanaal speelde eigenlijk in een 
4-2-4 opstelling doordat Gerlach en Oosting als een soort vleugelspeler acteerden. Het middenveld met Potze en Meijer kwam daardoor vaak handen en voeten te kort en werd dikwijls overlopen door het middenveld van EMMS. Het is voor de thuisclub te hopen dat de geblesseerde spelers snel terug zijn want de komende weken moet Musselkanaal tegen ploegen die ook in de onderste helft van de stand staan. Zondag aanstaande komt Protos naar de Parklaan te Musselkanaal.

Wij steunen:

Sponsoren: