Een beter milieu begint bij jezelf!

Binnen de vv Musselkanaal zijn we ons bewust van het milieu en de mogelijkheden die er zijn om hier een steentje aan bij te dragen.

De afgelopen tijd zijn meerdere opties besproken en in samenwerking met SUEZ, waar 3e elftal speler Dennis van Klinken werkzaam is, is gekeken naar de mogelijkheden t.a.v. afvalscheiding.

Dit heeft na overleg met Dennis erin geresulteerd dat de komende periode nieuwe afvalbakken in de kantine staan. Belangrijk hierbij is dat vanaf nu het afval wordt gescheiden.  Zo zal er een aparte afvalbak zijn voor de papieren koffiebekers, plastic, GFT en restafval.

Wist je bijvoorbeeld dat de huidige “kartonnen” koffiebekers niet bij het oud papier mogen? De nieuwe koffiebekers mogen wel bij het oud papier. Door de koffiebekers te scheiden van het restafval kunnen deze als oud papier worden ingeleverd en gerecycled worden. De hoeveelheid afval die de vereniging hiermee jaarlijks afvoert zal daardoor drastisch verminderen. Dit gezien het feit dat koffiebekers een groot aandeel in beslag nemen van het afval dat wij jaarlijks verzamelen.

Wij als bestuur willen dan ook een oproep doen aan iedereen om bij te dragen aan het verduurzamen van de vereniging en je afval te scheiden door deze in de kantine in de juiste afvalbak te doen. Het scheiden van afval is immers maar een kleine moeite, maar dient uiteraard dan ook door iedereen gedaan te worden!

Mocht je vragen hebben over dit project of heb je wellicht tips? Neem dan gerust contact op met de bestuursleden Niels Teuben of Paul Kuiper.