OPMERKELIJK

Af en toe gebeuren er zaken op en rond de velden die een commentaar/berichtje verdienen. Deze keer even iets over scheidsrechter Richard Smit. Richard fluit zoals jullie wellicht weten, na een promotie, op zaterdag de A-junioren in diversen klassen. Richard fluit ook nog op hoog niveau in de zaalcompetitie van de KNVB. En ook de VV Musselkanaal doet dikwijls een beroep op hem om een wedstrijd je te fluiten bij de pupillen, junioren of senioren.
Richard moest een aantal weken geleden fluiten in Winschoten bij WVV om 12.30 uur. Na een intensieve wedstrijd en een lekkere douche kwam Richard aan in de bestuurskamer van WVV om de wedstrijd vast te leggen in de app van de KNVB. Het was inmiddels ruim 14.30 uur geweest dus de maag begon ook wat te knorren. "Iets drinken scheidsrechter", vroeg de man die de scheidsrechter begeleidde bij WVV. "Ja doe maar een koffie en heb je misschien ook een gehaktballetje voor mij", vraagt Richard. (Bij ons is het de gewoonte dat wij de scheidsrechter altijd vragen of ze iets te eten willen na afloop).  "Jazeker wel", zegt de beste man en komt even later terug met een dampende gehaktbal. "Alsjeblieft en dat is dan 2,50 euro", zegt de beste man. "Wat blieft, eet hem dan zelf maar op", aldus Richard. Een slechte beurt van WVV ben ik ook van mening en dat Richard de gehaktbal met mayo weigerde is wel vreemd, want een beetje honger had hij wel.....

K.L. Epzeiker