Musselkanaal Beloften opnieuw naar zege

Zondagmorgen 30 september was het weer zover en mochten de Beloften aantreden tegen Bargeres te Emmen. De eerste wedstrijd werd met 6-1 gewonnen tegen Gieten en zondag moest daar een vervolg aan worden gegeven.
De opstelling was al bekend bij Bargeres, geen verrassingen (zie foto).
De eerste helft was onrustig van beide kanten maar het was toch Musselkanaal dat de score opende. Een vrije trap van Nick Schoenmaker ging rechtstreeks in het doel, 0-1. Daarna was het "Spielmacher" Ferry Potze die de bal beheerst, na aangeven van Nick Schoenmaker, van net buiten de zestien binnenschoot, 0-2. Ferry Potze speelde een dijk van een wedstrijd trouwens. De thuisclub was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest. Opvallend in de eerste helft was het schot van Jeroen Drenth. De keeper van Bargeres stond iets te ver voor zijn doel en Drenth probeerde met buitenkant rechts de keeper te verschalken. Wat volgde was echter een ouderwetse punter die ergens in de buurt van de cornervlag terecht kwam.
In de tweede helft was het duidelijk dat trainer Mensen even de poppetjes weer opnieuw had neergezet. Dit kwam het spel ten goede. Het spel was beter voor de ogen en de Beloften maakten maakten prompt na de rust de 0-3. Lange bal op Niek Veenhoven/Becker die pas in tweede instantie werd afgemaakt. Daarna was het de bank die zich liet gelden. De ingebrachte Kevin van Dam scoorde de 0-4 na een mispeer van de keeper. Ook Davey Miegielsen scoorde als klap op de vuurpijl 0-5. Dit was ook de eindstand die een terechte uitslag was.
Opvallend feit halverwege de tweede helft. Musselkanaal kreeg een vrije trap van de niet onverdienstelijke fluitende Dirk Koning. Koning wijst echter verkeerde kant. "Scheidsrechter het is toch een vrije trap voor ons? Ja klopt, ik was vergeten dat we al gewisseld waren van speelveld", aldus de scheidsrechter. De Beloften deden waar het vandaag voor naar Emmen was gekomen, drie punten binnenhalen. Volgend weekend is men vrij maar daarna zal er op donderdag 11 oktober om 20.00 uur worden aangetreden in en tegen Dedemsvaart. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!