Valse start Musselkanaal JO19-1 tegen SVBO JO19-1

Musselkanaal JO19-1 moest de competitie starten met een uitwedstrijd tegen SVBO JO19-1. Op het fraaie kunstgrasveld in Barger Oosterveld trok de JO19-1 aan het kortste eind. SVBO was in de eerste helft de duidelijke betere ploeg. Het was wat feller dan de gasten. Daar leek een zekere lamlendigheid te heersen. Teveel jongens gaven niet thuis zoals men dat altijd zo mooi zegt. SVBO kwam dan ook niet geheel onterecht op een 2-0 voorsprong en als het 4-0 was geweest had men ook niet mogen klagen. Een minuut voor de pauze begon Bjorn Banus aan een indrukwekkende solo. Hij passeerde vier man op rij en het schot op doel wat volgde stelde weinig voor. De keeper van de thuisclub dacht: ik help Musselkanaal door de bal te laten lopen. Iets geflatteerd voor Musselkanaal was de ruststand 2-1 voor SVBO. In de pauze werden we door Gonnie getrakteerd op stroopwafels en wat andere lekkere koeken. De tweede helft tapte Musselkanaal JO19 uit een ander vaatje. Na vijf minuten was het Lennart Fehrmann die de gelijkmaker binnenschoot. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de wedstrijd kon alle kanten op. Halverwege scoorde de thuisclub de 3-2 en dat was het breekpunt. Het was trouwens een wonderschone treffer van de beste speler bij SVBO. Daniek Camies krulde de bal fenominaal in de bovenhoek. Musselkanaal was even de kluts kwijt en de thuisclub profiteerde optimaal door de 4-2 binnen te schieten. Bjorn Banus werd terecht gewisseld door de leiding door even voor eigen rechter te moeten splen. Hij had geluk dat de uitstekend leidende arbiter Jans Weuring dit ontging. Daarna nog een paar grote kansen voor Musselkanaal maar Jos de Boer en Ike Kremer wisten het net niet te vinden. Eindstand dus 4-2 voor SVBO 19-1. Een terechte overwinning omdat de thuisclub wat feller acteerde dan Musselkanaal JO19-1. Opmerkelijk was wel dat de wedstrijd een kwartier later begon omdat de begeleiding van de JO19-1 (vijf man groot) zo handig was geweest om alle kleding in de kantine van Musselkanaal te laten staan!!

Op een van de foto's is nog de enorme regenbui te zien dat een kwartier voor het einde over de het sportpark van SVBO trok. De spelers werden kletsnat maar de bezoekers bleven lekker droog op de tribune.