Musselkanaal behaalt dik verdiende zege in Emmen tegen WKE’16

Emmen – Toen het competitieschema bekend werd gemaakt en bleek dat Musselkanaal de eerste wedstrijd uit naar WKE’16 moest was men niet blij. “Direct een pittige tegenstander en ook nog eens een uitwedstrijd, dat zal niet mee vallen om daar een goed resultaat te halen”, was het commentaar bij velen van Musselkanaal. Hoe anders was de realiteit, in de stromende regen behaalde Musselkanaal een meer dan verdiende zege op de oranjehemden. Met 2-1 trokken de gasten aan het langste eind.

Vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Richard Vos zat Musselkanaal er op als de bekende bok op de haverkist. WKE werd direct teruggedrongen en de eerste tien minuten kreeg het al drie mogelijkheden om de score te openen maar Niek Bos, Gerwin Schmitz en Rolf Kayser wisten het doel net niet te vinden. “We hadden wat informatie vooraf ingewonnen over WKE en het moet gezegd worden dat deze informatie aardig klopte en nog mooier was dat we het ook nog eens tot een juiste uitvoering brachten, het heeft wat kracht gekost maar in de eerste wedstrijd dik verdiend winnen is toch wel erg lekker”, aldus een opgetogen Wessel Woortman die een paar weken geleden opeens de eindverantwoordelijkheid kreeg bij Musselkanaal na het vertrek van Albert Kamps.
Musselkanaal bleef de wat betere ploeg maar opnieuw Schmitz en Bos misten in kansrijke positie. Na 25 minuten kreeg WKE hun eerste kans maar met veel geluk bleef Musselkanaal overeind. Aanvoerder Henk Bakker ging er op links tussenuit en zijn voorzet werd ingeschoten door Ferdy Poelman, met meer geluk dan wijsheid wist verdediger Mathijs Boeijing met zijn voet de bal te keren. De irritaties bij de thuisclub namen toe en Bouke Scholten had geluk dat arbiter Vos niet zag dat hij Schmitz een klap in het gezicht gaf. Vijf minuten voor de pauze werd een treffer van Musselkanaal wegens buitenspel afgekeurd. De vrije trap werd door WKE’16 snel genomen en Poelman kwam vrij voor keeper Noah Sahetapy te staan, maar de jeugdige Musselkanaal keeper toonde zijn klasse door de ingeschoten bal fraai te pareren.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Musselkanaal begon opnieuw veel feller dan de thuisclub en Schmitz had alle pech dat zijn kans net teloor ging. Na een kwartier weer een mogelijkheid voor de gasten door Kayser maar zijn schot ging naast. Vaak zie je dan dat de treffer aan de andere kant valt en het was wederom Poelman die een grote kans kreeg maar net als vlak voor de rust bleef Sahetapy rustig en verijdelde de kans voor WKE’16. Halverwege de tweede helft kwam Musselkanaal dan toch verdiend op voorsprong, met een fraaie pass bereikte Kayser Robin Gerlach en deze snelde op het doel van WKE’16 af en liet keeper Wim Kok volkomen kansloos. Lang genoten de gasten niet van de voorsprong. Twee minuten later mocht WKE’16 op links een vrije trap nemen. De bal kwam hoog voor het doel en de meegekomen Sander Meertens kopte uitstekend in, 1-1. De gasten waren niet geïmponeerd door deze tegenslag en enige minuten later bewees Kayser zijn waarde weer eens. Hij schoot de bal keurig in de rechterbenedenhoek en voor de tweede keer stond Musselkanaal op een voorsprong. De strijd bleef spannend en WKE’16 zocht steeds meer de aanval zonder tot kansen te komen. Musselkanaal kreeg steeds meer ruimte maar deed daar veel te weinig mee. De vermoeidheid begon een woordje mee te spreken. WKE’16 kreeg nog een grote mogelijkheid in de negentigste minuut. Uit een corner was het dat Poelman maar net over kopte. Niet veel later floot Vos voor het einde en de konden de handen van de Groenwitten de lucht in. Een uitstekende opsteker dus voor Musselkanaal door in de eerste wedstrijd direct te winnen van een van de favoriete ploegen in de derde klasse C.