Cursus Sportblessures

Huis voor de Sport Groningen organiseert ook in 2018 diverse scholingen voor leden van sportverenigingen. In deze mailing leest u meer informatie over de cursus Sportblessures( wordt gehouden in Stadskanaal) en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Sportblessures

Al enige jaren organiseert Huis voor de Sport Groningen de populaire cursus Sportblessures, voorheen bekend als EHBSO. Hierin wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. Deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd sportfysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

De cursus duurt één avond. Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen. Dat kan zijn als trainer, begeleider of  ouder van een jeugdlid. Na afloop ontvangt u binnen twee weken een bewijs van deelname.

Cursusgegevens

Datum:                          Dinsdag 16 oktober 2018
Tijd:                               19.00-22.00 uur
Locatie:                          Kantine Runners Stadskanaal
Adres:                            Noorderpoort, Sportparklaan 5
                                      9502 CW Stadskanaal
Kosten:                         Geen

Meld je aan bij een bestuurslid van de vv Musselkanaal voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de cursus.