Voorlopige indeling seizoen 2018-2019

Musselkanaal, 04 juli 2018

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2018-2019.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2018-2019 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijvingen van en naar verenigingen waardoor er vanaf dat moment pas duidelijk is hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven.

Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief.  De A-selectie bestaat komend seizoen uit 18 spelers en de  B-selectie uit 20 spelers. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben weer de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 12 jeugdteams actief, 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 2x JO13, 3x JO11, 2x JO9 en 1x JO8. Nieuw dit seizoen bij vv Musselkanaal is de start van een JO8 team die 6x6 gaan spelen, de KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. Echter is dit qua aantallen voor de kleinere clubs lastig om hier voor alle categorieën invulling aan te geven.

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met een aantal nieuwe wedstrijdvormen[1] voor de pupillen.  De JO8 en JO9 spelen met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Vanaf het seizoen 2018 -2019 starten de onder 11 en onder 12 pupillen met het spelen van 8 tegen 8[2] wedstrijden op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). In tegenstelling tot de onder 8, 9 en 10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Harold Schomaker [JO9], Richard Kuper [JO11], Arco Kuiper [JO13/15/17/19], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames],  Bert de Vries [Keepers] Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling