Musselkanaal JO11-1 kampioen !

Afgelopen zaterdag,  2 juni, heeft JO11-1 een zwaarbevochten kampioenschap behaald.  Met 4 titelkandidaten was het een spannende race.

Na een toch wel dramatische najaarscompetitie kwam het team dit voorjaar goed uit de startblokken. Een aantal overwinningen met dubbele cijfers gaf direct goede hoop. Maar na uitglijders tegen titelkandidaten Pekelder Boys en SJS leek alle kans op een kampioenschap vervlogen. Gelukkig werden de verdere wedstrijden door goed voetbal gewonnen zodat door onnodig puntverlies van de concurrentie er toch weer kansen kwamen.

De taak was nu om te blijven winnen en hopen op foutjes van de andere titelkandidaten. En zo geschiede... SJS liep averij op tegen Gasselte en Pekelder Boys tegen Westerwolde.

Thuis werd door de groenhemden een goede stap gemaakt voor het kampioenschap met winst op koploper Bellingwolde. De laatste wedstrijd tegen Veendam moest de beslissing brengen. Alleen winst was goed genoeg voor het kampioenschap.

Hoewel Veendam op papier toch de mindere partij was liepen bij sommige spelers en leiders de spanningen hoog op. Het leek zelfs wel alsof de leiders het meest gespannen waren. Marcel Heller had 's morgens het toilet al vaker gezien dan zijn vrouw en stond met knikkende knieën op het veld.

Gelukkig werd er door drie snelle goals al gauw een eind gemaakt aan de spanning en stond er een eindstand van 9-0 op papier. kampioen!!

Nu snel op de kar en daarna patat eten in de kantine. Er moest echter nog wel een belofte ingelost worden door de leiders. Bij kampioenschap zouden Marcel Heller, Erwin Kremer en Marcel Gersonius en frisse duik nemen in de vijver bij het sportpark.  Niet nadenken dus en springen maar.

Na hard lachen door spelers en het groot aantal toeschouwers konden de spelers niet achter blijven en vergezelden ze hun trainers in het heerlijk ruikende water.

Al met al een puike prestatie van het team waar ze trots op mogen zijn!  Een team dat naast teamgenoten, ook een vriendengroep werd. Een groep jongens, die samen met onze rots in de branding, Kim, door goed voetbal en mooi samenspel zichzelf heeft beloond met deze prijs.

Een team waar de leiders trots op zijn...chapeau!