Musselkanaal blijft in de 3e klasse na eclatante zege op Wijster

Musselkanaal – Voor het derde jaar op rij lukte het Musselkanaal zich op de slotdag veilig te spelen. Twee seizoenen terug versloeg het op de laatste dag CEC met 3-0, vorig jaar verloor het in de nacompetitie eerst van HSC en won het uiteindelijk van HOC en dit jaar werden in de nacompetitie eerst de Blesse en vandaag dus Wijster met 7-0 verslagen. Vooraf was een ieder er van overtuigd dat Musselkanaal een gemakkelijke middag zou beleven tegen Wijster. Zaak voor het trainersduo Kamps en Woortman om te waken voor onderschatting. In de eerste helft ontliepen de beide ploegen elkaar ook niet zoveel maar toen Jordy Oost vlak voor de pauze de 2-0 en 3-0 binnenschoot was het gedaan met het verzet van Wijster. Uiteindelijk stokte het bij 7-0 maar als de Musselkanaal voorwaartsen wat zorgvuldiger om waren gegaan met de vele kansen had de wedstrijd ook zo maar in dubbele cijfers kunnen eindigen.

Grote opluchting dus bij Musselkanaal. Het gehele seizoen stond het zo’n beetje bij de onderste drie ploegen wat dus nacompetitie zou betekenen. Na de winterstop groeide de ploeg wel meer naar elkaar toe en zestal weken voor het einde leek het er zelfs in te zitten zich rechtstreek veilig te spelen. Een paar ongelukkige wedstrijden , SVV’04 en Dalfsen, waarin het in de laatste minuut een doelpunt om de oren kreeg en een hele slechte wedstrijd thuis tegen Sleen brachten Musselkanaal niet verder dan de twaalfde plaats. Volgens trainer Albert Kamps heeft zijn ploeg veerkracht getoond. “Vandaag was een goede afspiegeling van onze periode na de winterstop, het is meer dan terecht dat we in de derde klasse blijven. We hebben af en toe wat pech gehad de laatste weken en gaven de punten soms ongelukkig weg. Daarom was de wedstrijd thuis tegen Sleen ook onbegrijpelijk. Maar de zege van vandaag maakt dan ook veel goed, vooral in de eerste helft ging het nog best moeizaam maar uiteindelijk was de zege meer dan verdiend”.

De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de gasten uit Wijster. Ronald Ipema had echter de pech dat zijn bekeken schot via de lat overging. Het eerste gevaar van Musselkanaal kwam na een vrije trap van Rolf Kayser. De goed ingeschoten bal werd prima gekeerd door keeper Harm Jan Fransens. In de dertiende minuut kwam Musselkanaal op voorsprong en natuurlijk was het Jordy Oost die dat deed. Vanaf een meter of twintig pegelde hij de bal uiterst precies in de rechterbovenhoek. Beide ploegen deden niet zo veel voor elkaar onder en kregen ook wel een aantal aardige kansen. Marc Priet schoot maar net naast en een kopbal van Ruben Manning aan de thuisclub zijde ging ook net naast.. De grootste kans voor Wijster was na een half uur toen aanvoerder Bart Popping vrij voor het doel opdook maar tot opluchting van Musselkanaal naast schoot. Even later ging Kevin Oosting lelijk in de fout maar hij had geluk dat Wijster de bal over het doel van Arjan Scholte Aalbes tikte. Musselkanaal werd geleidelijk wat sterker en een paar minuten voor de pauze was Wijster het spoor dan ook duidelijk bijster. Tot twee keer toe kreeg Oost het weer eens op zijn heupen. Eerst bracht Kayser hem fraai in stelling en middels een mooie schijnbeweging was Fransens kansloos. Nog geen minuut later snelde Oost er op links vandoor en dat betekende de 3-0.

In de pauze werd Aron Berends bij de thuisclub vervangen door Robin Gerlach. Na de twee minuten was de hoop voor Wijster definitief vervlogen. Oost werd weer eens de diepte ingestuurd en doelman Fransens leek voor redding te zorgen maar maaide finaal over de bal heen. Voor Oost was het toen simpel om zijn vierde van de middag te scoren. Vanaf dat moment voetbalde er eigenlijk maar een ploeg meer. Musselkanaal kon naar hartenlust aanvallen en Wijster legde zich neer bij de degradatie. Musselkanaal scoorde nog drie keer. Oost maakte zijn vijfde van deze middag en bracht de score op 5-0. Twee minuten later was het Kayser die de 6-0 liet aantekenen en voor het slotakkoord tekende zes minuten voor het einde Robin Gerlach. Gezien de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen maar dat leed bleef Wijster bespaard. Musselkanaal won met 7-0 en bleef zodoende dus voor het derde jaar op rij in de slotwedstrijd derdeklasser.