Het zit er bijna op voor de meeste teams

Dit weekend staat voor de meeste teams de laatste wedstrijd op het programma. Voor één team hopen we zeker dat het niet de laatste wedstrijd is. Maar daarover later meer.
Voor een viertal teams staat er dit weekend nog heel veel op het spel.
Allereerst Musselkanaal JO11-1. Dit team staat samen met SJS JO11-1 en Bellingwolde JO11-1  bovenaan met alledrie 24 punten. Het doelsaldo van Musselkanaal JO11-1 is echter beduidend beter dan de twee concurrenten. Bellingwolde en SJS moeten ook nog spelen tegen teams waar ze niet zomaar heel dik van zullen winnen. Wanneer Musselkanaal JO11-1 om 09.30 uur aan de aftrap staat tegen Veendam 1894 JO11-3 en ze doen wat ze de laatste weken al deden dan kan het kampioenschap hun bijna niet meer ontgaan.

Dan Musselkanaal JO19-1. Doordat het team derde is geworden in de hoofdklasse, neemt het de periodetitel van kampioen Hoogeveen over. Ze hebben het echter niet getroffen omdat de eerste wedstrijd een uitwedstrijd betreft tegen FC Zutphen. Om 11.45 uur moet er worden aangetreden tegen het team uit Zutphen. Volgens de routeplanner van de ANWB bedraagt de afstand 150 km en duurt het 1 uur en 45 minuten alvoor je in Zutphen bent. Het betreft maar één wedstrijd. Verlies betekent dus dat men gewoon hoofdklasser blijft. Bij winst moet er volgende week waarschijnlijk in Twello worden aangetreden. Ook weer niet naast de deur!!

Dan zondag. Ook dit wordt een belangrijke dag vor een tweetal teams van Musselkanaal. Namelijk het derde en het eerste. Het derde moet om 10.00 uur spelen tegen Valthermond 3. Alleen winst kan Musselkaanal 3 nog aan de titel helpen. Weet het derde zondag te winnen dan bedraagt de voorsprong negen punten. Dan zijn ze toch kampioen? Nee nog niet, want Valthermond moet nog maar liefst drie wedstrijden spelen dan. Het doelsaldo van Musselkanaal is 18 doelpunten beter maar Valthermond 3 kan in de resterende drie wedstrijden dat gemakkelijk goedmaken. Pure competitie vervalsing dus!!

Dan als laatste en wellicht het belangrijkste, Musselkanaal 1. Dat moet zeker nog twee wedstrijden winnen om in de derde klasse te blijven. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen De Blesse en de wedstrijd wordt gespeeld in Blesdijke. In de buurt van Steenwijk/Giethoorn. Ook dit betreft maar één wedstrijd. Bij winst speelt Musselkanaal dan de volgende week (10 juni) thuis tegen de winnaar van het duel Bakkeveen - Wijster. Bij verlies volgt de trieste afgang naar de vierde klasse. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Kamp en hij wordt bijgestaan door twee neutrale assistenten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, die om 11.30 uur vertrekt vanaf het sportpark.