Sterke openingsfase bezorgt Musselkanaal overwinning

Emmer-Compascuum – Werd Musselkanaal vorige week tegen koploper Dalfsen nog beticht van angsthazenvoetbal, tegen de nummer drie CEC liet het zien dat het wel degelijk durft te voetballen. In wellicht het beste half uur van dit seizoen nam Musselkanaal volkomen terecht een 3-0 voorsprong. Hoewel CEC later in de wedstrijd nog terug kwam tot 2-3 wisten de gasten even later de 2-4 te scoren en zodoende behaalde Musselkanaal een zeer nuttige overwinning. Doordat ook Weerdinge wist te winnen blijft de achterstand twee punten op Weerdinge en USV en dat met nog vier wedstrijden te spelen.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Johan Wenting zette Musselkanaal druk op CEC. Na zeven minuten was het al raak. Ferdinand van der Sluis verrichtte de voorbereidingen en gaf de bal mee aan Gerwin Schmitz. Met de buitenkant van zijn rechtervoet draaide de bal mooi bij de verste paal binnen, 0-1. Mooi was het dat juist Schmitz scoorde omdat hij deze week door de KNVB voor één wedstrijd was geschorst. Dankzij een oplettendheid van de wedstrijdsecretaris van Musselkanaal werd dit teniet gedaan. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na dertien minuten was het Jordy Oost die de 0-2 scoorde na aangeven van Rolf Kayser. CEC zag in de beginfase alle hoeken van het veld en in de 17e minuut was het al 0-3. Door een geweldige actie van opnieuw Kayser mocht Oost alleen op Gerben Springer afgaan. Oost faalde wederom niet en bracht zijn totaal daarmee op achttien treffers. Twee minuten later was het opnieuw Oost die bijna scoorde maar de voorzet van Van der Sluis werd net naast gekopt. Even later kreeg CEC een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd toen het van elf meter mocht aanleggen. Ruben Manning ontfutselde met een terechte sliding de bal van Michel Kingma maar tot ontzetting van de gasten wees Wenting naar de elfmeterstip. Aanvoerder Tom Rengers schoot de bal slecht in en de na zijn blessure weer in het doel staande Arjan Scholte Aalbes stopte de penalty. Twee minuten later had CEC geluk dat het geen 0-4 werd toen Oost slechts de buitenkant van de paal raakte. Na een half uur scoorde Musselkanaal opnieuw. Weer ging er een mooie actie van Rolf Kayser aan vooraf, hij legde de bal terug op Oost en die kon eenvoudig binnentikken. Assistent-scheidsrechter Pascal Mulder stak de vlag de lucht in en Wenting constateerde zelf ook buitenspel verklaarde hij in de pauze en zodoende ging het feest voor Musselkanaal dus niet door. Vanaf dit moment kreeg CEC steeds meer grip op het spel en Scholte Aalbes redde prima na een actie van Kingma. Pal voor de rust scoorde CEC dan toch nog. Leon Harms kon alleen doorgaan en schoot de bal beheerst binnen, 1-3.
Trainer Kamps moest in de pauze noodgedwongen wisselen. Ruben Manning was geblesseerd geraakt en Tjeerd Sikkema was zijn vervanger. Van der Sluis werd naar achteren geplaatst en Sikkema mocht het aan de rechterkant proberen. De thuisclub startte furieus en het kreeg ook diverse kansen. Musselkanaal mocht één man dankbaar zijn in deze fase en dat was keeper Scholte Aalbes. Steeds bleef hij overeind bij zelfs de mooiste kansen voor CEC. Rengers, Harms en Jos Prummel moesten hun meerdere in de Musselkanaal doelman erkennen. Zijn wellicht grootste daad verrichte de Musselkanaal keeper na 60 minuten. Kingma plaatste de bal voor het doel, Prummel kopte in maar op formidabele wijze keerde Scholte Aalbes opnieuw de bal. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later was het Harms die de 2-3 binnenschoot. Te slap ingrijpen leverde CEC balbezit op en de strijd was weer enorm spannend. Musselkanaal wankelde even maar twintig minuten voor het einde besliste het wel de wedstrijd. En opnieuw was het duo Kayser/Oost verantwoordelijk voor de 2-4. Kayser leverde het voorwerk en wederom was het Oost die het karwei afmaakte. CEC kreeg nog een paar kansen middels Kingma en Matthijs Kok. Doelman Springer moest nog een keer handelend optreden na een fraai schot van Kayser maar gescoord werd er niet meer. Na een boeiend gevecht wist Musselkanaal met 4-2 te winnen. Jammer voor de Groenwitten was dat ook Weerdinge wist te winnen. Met nog vier duels te gaan bedraagt de achterstand van Musselkanaal twee punten op Weerdinge en USV. Op Hemelvaartsdag het laatste inhaalduel. Er wordt dan om 14.00 uur thuis gespeeld tegen het altijd lastige Sleen.